ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

NY Times: Οι αμερικανικές εταιρείες ετοιμάζονται για Grexit

jp-euro-articleLarge
«Παρά το ότι η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει τη χρεοκοπία, οι αμερικανικές εταιρείες προετοιμάζονται για αυτό που κάποτε ήταν αδιανόητο. Ότι η Ελλάδα μπορεί σύντομα να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ», αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, επαναφέροντας τα σενάρια εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και την αντίστοιχη «προετοιμασία» των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Bank of America-Merrill Lynch έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να στείλει φορτηγά με μετρητά στα ελληνικά σύνορα έτσι ώστε οι πελάτες της να συνεχίσουν να πληρώνουν τους εκεί εργαζόμενους τους και τους προμηθευτές, σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση σε λεφτά.
Η Ford εξάλλου έχει διαμορφώσει το σύστημα των υπολογιστών της έτσι ώστε να είναι έτοιμοι αμέσως να διαχειρίζονται ένα νέο ελληνικό νόμισμα. Τονίζεται ακόμη ότι κανένας δεν ξέρει πόσο μεγάλο θα είναι το σοκ από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, αλλά οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες και εταιρείες συμβούλων, συμβουλεύουν τους εταιρικούς τους πελάτες για το πώς να προετοιμαστούν για μια διάσπαση της ευρωζώνης.
Η JP Morgan Chase εξάλλου έχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για αρκετούς αμερικανικούς κολοσσούς, που προορίζονται για τη δραχμή στην Ελλάδα, ή όποιο άλλο θα είναι το νόμισμα που θα διαδεχθεί το ευρώ.
Το ίδιο κάνει και η Boston Consulting Group, όπως και η PricewaterhouseCoopers. Επίσης, στην Ευρώπη οι Iberia Airlines και British Airways έχουν παραδεχθεί ότι ετοιμάζουν σχέδια για το ενδεχόμενο εξόδου της Ισπανίας από το ευρώ.
«Εξετάζουμε πολλά σενάρια, μεταξύ των οποίων και εκείνο όπου μία ή περισσότερες χώρες αποφασίσουν να υιοθετήσουν άλλο νόμισμα. Πρακτικά, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια αλλαγή σε μία ημέρα ή σε δύο και να προετοιμάσουμε τα συστήματά μας», δήλωσε ο Roger Griffith, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήμα customer risk για τη MasterCard.

Δεν υπάρχουν σχόλια: