ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ισοβίτης ετών 13: Μια υπόθεση που διχάζει και συγκλονίζει

Αναμφισβήτητα μια υπόθεση από τις δυσκολότερες που θα διεξαχθούν στα δικαστήρια της Πολιτείας και ίσως αποτελέσει κομβικό σημείο για την αντιμετώπιση παρόμοιων υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται ανήλικοι. Ο Cristian Fernandez από τη Φλόριντα ίσως γίνει ο νεότερος ισοβίτης στις Η.Π.Α στα 13 του χρόνια.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη δολοφονία του 2χρονου αδελφού του, τον οποίο φέρεται ότι χτυπούσε μέχρι να ξεψυχήσει, χτυπώντας τον σε μια βιβλιοθήκη και τη σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου ετεροθαλούς αδελφού του. Ο μικρός γεννήθηκε στο Μαϊάμι το 1999 και στα δύο του βρέθηκε να κυκλοφορεί ολόγυμνος στον δρόμο. Μεγάλωσε με την ναρκομανή γιαγιά του καθώς η μητέρα του τον είχε παρατήσει.Όταν ήταν ακόμα οκτώ ετών είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ένα μεγαλύτερο ξάδερφό του, ενώ μέχρι και ο πατέρας του τον είχε βιάσει!
Τα βάσανα δεν σταμάτησαν εδώ καθώς λίγο αργότερα τον ξυλοκόπησε ο πατριός του, ο οποίος αυτοκτόνησε λίγο πριν φτάσει στο σπίτι τους η αστυνομία.
Μετά τις ψυχολογικές αξιολογήσεις η εισαγγελία, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έκρινε απαραίτητη την προφυλάκιση του Cristian καθώς κρίθηκε "επικίνδυνα βίαιος".
Στην απολογία του ο 13χρονος "αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέδιο ή πρόθεση να σκοτώσει τον αδελφό του".
Ένας ψυχίατρος έγραψε στην έκθεσή του: “Κατά τη διάρκεια του εγκλήματος, ο δράστης έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν του. Η κακοποίηση από τον πατριό του ήταν το κίνητρο για το αδίκημα του”.
Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, ο αδερφός του ίσως επιβίωνε εάν το παιδί είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο νοσοκομείο μετά τα πολλαπλά κρανίο εγκεφαλικά τραύματα.
Σύμφωνα με τη Βρετανική Daily Mail που επικαλείται το Associated Press η υπόθεση  του 13χρονου που έχει συγκλονίσει τις Η.Π.Α θα  εκδικαστεί σαν να επρόκειτο για ενήλικο στην κομητεία του Duval,
Σε περίπτωση που δικαστεί για φόνο πρώτου βαθμού, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε ισόβια.
Αυτή η εξέλιξη έχει διχάσει την κοινή γνώμη και τους ειδικούς ανεξαρτήτως αν ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που είναι υπέρ αυτής της τιμωρίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: