ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Γυαλί που μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα για 100 εκατομμύρια χρόνια

Κάποτε ανησυχούσαμε για τον ήχο των δίσκων μας που χάλαγε καθώς περνούσαν τα χρόνια. Μετά, εμφανίστηκαν τα cd και έπρεπε να ανησυχούμε για το αν θα γρατζουνιστούν. Ακόμα και τα MP3 προορίζονταν να καταστρέφονται με το χρόνο.
Αλλά η Ιαπωνική εταιρία Hitachi αναφέρει ότι έλυσε το πρόβλημα με ένα νέο αποθηκευτικό σύστημα όπου η εταιρία ισχυρίζεται ότι θα κρατάει τα δεδομένα αβλαβή  για 100 εκατομμύρια χρόνια. Τα δεδομένα είναι χαραγμένα επάνω σε ένα λεπτό φύλλο γυαλιού από χαλαζία, τεσσάρων στρωμάτων με τη χρήση ενός λέιζερ όπου κάνει τρύπες που μπορούν να διαβαστούν από ένα απλό οπτικό μικροσκόπιο. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι  ανθεκτικό στη θερμότητα και ανθεκτικό στο νερό, είναι επίσης άτρωτο σε "πολλές χημικές ουσίες" και δεν επηρεάζεται από τα ραδιοκύματα.
Η Hitachi ανέφερε ότι το γυαλί αντέχει 3.500 βαθμούς Φαρενάιτ για δύο ώρες χωρίς να επηρεάζει τα δεδομένα, Το pc world αναφέρει ότι ένα τετραγωνικό της ίντσας από αυτό το γυαλί μπορεί να αποθηκεύσει 40 mb  δεδομένων όπου είναι 5 παραπάνω από αυτά που χωράει ένα cd, αλλά μπορεί να είναι μόνο για αποθήκευση αρχείων.
Η εταιρία θα το διακινήσει στην αγορά το 2015. Ωστόσο η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Οι εκτιμήσεις είναι ότι το κόστος του θα είναι πολύ μεγάλο εξαιτίας και του πρόσθετου εξοπλισμού που αναμένεται να βελτιωθεί και είναι αναγκαίος για να διαβάζει και να χαράζει το γυαλι

Δεν υπάρχουν σχόλια: