ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Εκκινηση αύριο για τους Σπαρταθλητές


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27 Σεπτεμβρίου 2012


ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ 30ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ  «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2012»


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2012», ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ  «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών αρχίζει την Παρασκευή το πρωί  στις 7 από την Ακρόπολη, μπροστά στο Ηρώδειο, ο 30ος διεθνής αγώνας δρόμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2012», που θα διεξαχθεί το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη απόστασης 246 χιλιομέτρων.

Στην φετινή διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 αθλητές εκ των οποίων 315 είναι άνδρες και 35 γυναίκες. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στη διοργάνωση 44 άνδρες και 4 γυναίκες.

Αποκλειστικός δωρητής στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2012», είναι το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» και  για διάρκεια τριών ετών.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ με τα μέλη του έχει προετοιμαστεί και φέτος κατάλληλα, ώστε να σημειώσει επιτυχία ο ιστορικός αγώνας, που συμπληρώνει 30 χρόνια. Ακόμα, σε συνεργασία με τους  Δήμους Αθήνας, Σπάρτης και την τροχαία, έχουν ρυθμιστεί όλες οι λεπτομέρειες, για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγώνα.
Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, θα είναι καλές για τους δρομείς το διήμερο του αγώνα. Η θερμοκρασία ίσως ξεπεράσει τους 30 βαθμούς τη Παρασκευή και το Σάββατο.

Koρυφαία ονόματα των υπεραποστάσεων που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν και έχουν κερδίσει τον αγώνα συμμετέχουν στο  «30ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».
Συγκεκριμένα παίρνουν μέρος αθλητές και αθλήτριες που έχουν διακριθεί ιδιαίτερα στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Μεταξύ αυτών, ο Αυστριακός Μάρκους Θάλμαν (νικητής το 2003, δεύτερος το 2004 και τρίτος το 2005), ενώ από πλευράς γυναικών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Ακίκο Σακαμότο (πρώτη το 2003 και το 2007), Κίμι Νότο (νικήτρια το 2004 και το 2005), Σούμι Ιναγκάκι (πρώτη το 2008 και το 2009), Χιρόκο Οκιγιάμα (πρώτη το 2000) από την Ιαπωνία και της Σίλβια Λούμπικς από την Ουγγαρία, που ήταν νικήτρια στη περσινή διοργάνωση.
Ξεχωριστή παρουσία φέτος, είναι αυτή της Ελίζαμπεθ, Χόουκερ, από τη Μ. Βρετανία, που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2011 στις 24 ώρες, στο Commonwealth Chamionships.
Μεταξύ των αθλητών που μετέχουν από την Ελλάδα, είναι οι Στέργιος Αναστασιάδης, Μάριος Φουρνάρης, Λουκάς Κώνστας, Γιώργος Κρυστάλλης, Ευάγγελος Γκόγκος, που ξεχώρισαν ιδιαίτερα σε προηγούμενους αγώνες.

Έπαθλο για τους αθλητές που θα τερματίσουν στην Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα, που θα τους προσφέρουν ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κ. Παναγιώτης Τσακίρης  και ο δήμαρχος Σπαρτιατών κ. Σταύρος Αργειτάκος.
Η συνολική διαδρομή του αγώνα διαιρείται σε έξι τομείς (Κορίνθου – Νεμέας – Λυρκείας - Βουνού και Νεστάνης – Τεγέας - Σπάρτης). Οι αθλητές οφείλουν να διέλθουν από τα σημεία ελέγχου. Επίσης, ο κάθε τομέας έχει τους δικούς του χρονικούς περιορισμούς και ο δρομέας θα πρέπει να φθάσει στο σημείο ελέγχου πριν από τον επίσημο χρόνο κλεισίματος του τομέα. Διαφορετικά αποκλείεται από τη συνέχεια του αγώνα.
Οι δρομείς υποστηρίζονται από 75 σταθμούς βοήθειας σε όλη την διάρκεια της διαδρομής και είναι τοποθετημένοι κάθε τρία έως πέντε χιλιόμετρα. Οι σταθμοί είναι εφοδιασμένοι με τροφή, νερό, αναψυκτικά, καθώς επίσης και τα προσωπικά είδη των αθλητών. Ο αγώνας διεξάγεται κάτω από αστυνομική και ιατρική επίβλεψη με γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και ασθενοφόρα, που είναι διαθέσιμα καθ΄ όλη την 36ωρη διάρκεια της διοργάνωσης, καθώς η διαδρομή που ακολουθούν οι αθλητές στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, θεωρείται η πιο δύσκολη στον κόσμο.

Τα αποτελέσματα, για όσους θέλουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα,  θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.spartathlon.gr, ενώ θα εμφανίζονται σε οθόνη στο χώρο του τερματισμού στη Σπάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: