ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σφραγίστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής! Κλείστε τους στη φυλακή!

Από το blog "Κεράσια και Κρίνοι"
Εντάξει, καλή η πλάκα των τελευταίων μηνών με τη Χρυσή Αυγή πρώτη μούρη σε όλα τα κανάλια, τους δήθεν βουλευτές της στο Κοινοβούλιο και την δήθεν Δημοκρατία που και καλά οφείλει να τους αποδεχθεί!
Όχι κύριοι, δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς Ανθρωπισμό και χωρίς Ηθικούς Κανόνες. Καμιά πλειοψηφία ή μειοψηφία δεν έχει δικαίωμα σε μια δημοκρατία να δολοφονεί εν ψυχρώ αθώους ανθρώπους, να εξαπολύει πογκρόμ, να καταστρέφει περιουσίες, να τρομοκρατεί, να είναι γνωστή τοις πάσι και παρόλα αυτά να κυκλοφορεί ελεύθερη και να μην συλλαμβάνεται, αλλά μάλιστα να μπαινοβγαίνει σε αυτό που ονομάζεται ναός της Δημοκρατίας!
Τέρμα η πλάκα!

(Λίγα δείγματα ανδρισμού των χρυσαυγιτών!)
Η χρυσή αυγή έσπασε πάγκους σε πανηγύρι στη Ραφήνα 7.9.2012
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XVFR3Scu-fM#t=2s
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7u3FcaGKJsQ
AIXMHTV - Η Χρυσή Αυγή στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου 8.9.2012
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fDabuGM4LSI
Οι Χρυσαυγίτες είναι όλοι, όλοι, δολοφόνοι και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.
Μαζέψτε τους. Στείλτε μια κλούβα στα γραφεία τους, σφραγίστε τα και κλείστε τους στο φυσικό τους χώρο, τις φυλακές Κορυδαλλού, να βρουν τη χαρά τους.
Οι δημοκράτες βουλευτές οφείλουν να απαιτήσουν άμεσα στη Βουλή να συλληφθούν αυτοί οι εγκληματίες, όχι να τεθούν εκτός νόμου, να τους κάνουμε και ήρωες δηλαδή, αλλά απλώς να τους καταργήσουν. Εδώ κλείνετε στις φυλακές ανθρώπους για ένα γκαζάκι! Έλεος, οι τύποι σφάζουν, καταστρέφουν και τρομοκρατούν σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα on camera! Φτάνει πια με τη νομιμότητα για τα θύματα και την ελευθερία για τους δολοφόνους. Και να απαγορευτεί να τους περιφέρουν στα κανάλια ως ήρωες. Αυτό το ΕΣΡ ποιος το ελέγχει και τι ρόλο παίζει;
Και καλά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τα άλλα εξωκοινοβουλευτικά καθάρματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, τι θα κάνει; Θα παρευρίσκεται στο ίδιο κοινοβούλιο με αυτούς τους ποινικούς; Είναι δυνατόν; Αυτό πλέον δεν είναι δημοκρατία, είναι τραγέλαφος. Και αν δεν σταματήσει αυτός ο κατήφορος, κάπου ξέρετε θα έρθει και η πρόσκρουση. Δεν πέφτεις επ' άπειρον, κάποτε απλά πιάνεις πάτο. Αλλά σας ενδιαφέρει;
Αυτά για να μην νομίζετε οτι δεν καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται και οτι χάβουμε όλο τον οχετό των βρωμοκάναλων και βρωμοδημοσιογράφων σας. Δεν πιάνει τόπο η προπαγάνδα σας!
Διαβάστε - κριτικά!- το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του πρώην χρυσαυγίτη Χάρη Κουσουμβρή στο οποίο αποκαλύπτει και αποδεικνύει με ντοκουμέντα ποιος είναι ο αρχηγός αυτού του μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος, τι δουλειά κάνει στην πραγματικότητα, τόσο ο ίδιος όσο και όσοι τον πλαισιώνουν, δηλαδή το δημιούργημά του, η Χρυσή Αυγή. Ναι, αυτός που ποζάρει σήμερα στα πάνω δεξιά έδρανα της ελληνικής Βουλής ως αρχηγός κόμματος, ενώ έπρεπε να βρίσκεται πίσω απ' τα κάγκελα! Συνεπώς, όποιος λέει πως δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται, δεν είδε, δεν άκουσε, σίγουρα ψεύδεται και είναι συνένοχος στο έγκλημα.

Παρεπιπτόντως, αυτή η Δικαιοσύνη, πόσο τυφλή είναι τέλος πάντων; Μήπως το έχουν παρεξηγήσει οι εισαγγελείς και νομίζουν πως τυφλή Δικαιοσύνη σημαίνει να μην βλέπει τα εγκλήματα και να κάνει τα στραβά μάτια, συμμορφούμενη προς άνωθεν εντολές;
Υ.Γ. Ξαναείδα το βίντεο με την επίθεση Κασιδιάρη στη Ρένα Δούρου και την Λιάνα Κανέλη. Τώρα, μετά από καιρό που το είχα δει και όπου, από το σοκ, δεν έδωσα τόσο προσοχή στο τι είχε ειπωθεί, έκανα κάποιες παρατηρήσεις. Ο Κασιδιάρης λέει στην Κανέλη οτι τα κνατ φυλάγανε τη Βουλή. Επίσης της λέει οτι οι εργάτες έχουν πατρίδα, προσέξτε, πατρίδα, όχι εθνικότητα. Ενώ η Κανέλη απαντά ειρωνικά οτι οι εργάτες έχουν εθνικότητα, ενώ το κεφάλαιο δεν έχει!
Αυτή η συζήτηση, λίγα λεπτά πριν την επίθεση, γινόταν σε τέτοιο τεταμμένο κλίμα, κλίμα που προκαλούσε η ψυχοπαθολογία του Κασιδιάρη, αυτή η συνεχής κατάσταση τσίτας και ανεξέλεγκτων νεύρων στην οποία βρίσκεται διαρκώς, ώστε δεν μπορεί να απαιτεί κανείς να υπάρξουν σοβαρά επιχειρήματα.
Το ζήτημα όμως είναι οτι ο Κασιδιάρης λέει κάτι αληθινό. Και το έγκλημα είναι οτι αφήνεται το κενό στην κοινωνία μας και το δημόσιο λόγο, ώστε να εισχωρεί εκεί και να λέει αυτές τις αλήθειες κάποιος που απλώς τις χρησιμοποιεί ως το δόλωμα με το οποίο θα παγιδεύσει την κοινωνία σε ένα μαύρο κύκλο αυτοκαταστροφής της, βίας, αίματος, για να επικρατήσει τελικά το μεγάλο κεφάλαιο και να ισοπεδωθούν οι λαοί.
Τι αληθινό λέει ο Κασιδιάρης: οτι το ΠΑΜΕ, την ημέρα εκείνη έξω από το κοινοβούλιο, κατ' εντολή της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, και ενώ όλη η κοινωνία βρισκόταν επί μήνες στους δρόμους και τις πλατείες, είχε μια πολύ περίεργη στάση. Αυτήν εξάλλου που εξακολουθεί να έχει και σήμερα, με τις πρωτοφανείς και χωρίς πια κανένα επιχείρημα χωριστές του πορειούλες. Έχω και την εξής "βρώμικη" σκέψη: οτι η επίθεση που δέχτηκε στις γραμμές του το ΠΑΜΕ, κατά κάποιο τρόπο ήταν επιθυμία κάποιων από το κόμμα, προκλήθηκε με το να εμποδιστεί - εντελώς αναίτια και αψυχολόγητα - να περάσει το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, με στόχο να "πείσει" τον κόσμο του, ο οποίος είχε αρχίσει να έρχεται κοντά με τους άλλους διαδηλωτές σε πορείες και πλατείες, οτι αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Να πείσει δηλαδή μέλη και φίλους του κόμματος, οτι να, είδατε, όλοι είναι εναντίον του ΠΑΜΕ και επομένως καλά κάνουμε και κατεβαίνουμε χωριστά. Στην ίδια κατεύθυνση - ΚΚΕ εναντίον όλων - συνεχίζει την επικίνδυνη γραμμή του το ΚΚΕ εξακολουθώντας να τσουβαλιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις των δωσίλογων, των ανθρώπων της Τρόικας που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Ελπίζω ο κόσμος του, όπως το κατάλαβε στις τελευταίες εκλογές και δεν τους ψήφισε, να σκεφθεί πάνω σε αυτή τη συνεχή διάσπαση στην οποία κρατά, με διάφορα επιχειρήματα, η ηγεσία του ΚΚΕ το λαϊκό κίνημα - αυτό το κουτσό και στραβό - και να δουλέψει στην κατεύθυνση της ελάχιστης ενότητας, όπως μιας πορείας διαμαρτυρίας όπου ο καθένας έχει το πανό του, αλλά είναι κοινή.
Αν η δημοκρατία ήταν όντως τέτοια, προφανώς δεν θα υπήρχε χώρος για χρυσαυγίτες να καπηλεύονται την ανάγκη και δίκαιη αγανάκτηση των ανθρώπων. Η λύση φυσικά δεν είναι να ενισχύσουμε τα τάγματα εφόδου, αλλά το ακριβώς αντίθετο, να παλέψουμε για το δίκιο και την αλήθεια και για μια πραγματική δημοκρατία.
Το άλλο που λέει ο Κασιδιάρης σε αυτή την ιστορική πλέον εκπομπή και είναι σωστό, πλην όμως δεν απαντιέται ορθά - εξήγησα βέβαια και παραπάνω πως το κλίμα, ένας τόσο ερεθισμένος συνομιλιτής, δεν προσφερόταν για ψύχραιμες σκέψεις - είναι πως οι εργάτες έχουν πατρίδα. Προφανώς έχουν πατρίδα. Άλλο εθνικότητα, άλλο πατρίδα, άλλο αν αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως οι εργάτες από διαφορετικές πατρίδες και εθνικότητες δεν μπορούν να συνυπάρχουν με ίσα δικαιώματα και να είναι αλληλέγγυοι. Αυτή είναι μια κρίσιμη συζήτηση που πρέπει να γίνεται, όχι φυσικά με αυτούς τους τύπους, που χρειάζονται επειγόντως θεραπεία - έχει και στις φυλακές κατάλληλα προγράμματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: