ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτο θα πει διαπραγμάτευση!!!!!!

Μέτρα – φωτιά: Κόβεται 13ος και 14ος μισθός – Καταργούνται ΟΛΑ τα επιδόματα!Μέτρα – φωτιά: Κόβεται 13ος και 14ος μισθός – Καταργούνται ΟΛΑ τα επιδόματα!Θα περάσουν ΟΛΑ τα νέα μέτρα με νόμο – σκούπα από την Βουλή! Δεν δέχεται η τρόικα τα ισοδύναμα και τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Μεγάλες οι περικοπές και στα επιδόματα του Δημοσίου!
Δεν δέχεται καμία περικοπή που έχει να κάνει με δαπάνες η τρόικα. Θέλει ζεστό χρήμα και αυτό δεν υπάρχει παρά μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους, με τα συνήθη υποζύγια δηλαδή.
Τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινα τα υπουργεία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ δεν γίνονται δεκτά απ τους τροϊκανούς. Τα χαρτιά επιστρέφουν πίσω και τώρα το οικονομικό επιτελείο πιέζει τους εταίρους στην κυβέρνηση να πει το «ναι» στο σκληρό πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει:
  • Περικοπή 13ου και 14ου μισθού στους υπαλλήλους του Δημοσίου
  • Περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης (επικουρικής σε πρώτη φάση) για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων.
  • Κατάργηση όλων των επιδομάτων πλην του επικινδυνότητας
  • Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη
  • Μειώσεις συντάξεων
  • Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου για παροχή δωρεάν συγγραμμάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Ουσιαστικά είναι πλέον θέμα των τριών αρχηγών να βρουν την ισορροπία. Να δουν από που θα ανασάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι (του Δημοσίου) που θα δουν μείωση ως 1.000 ευρώ το χρόνο από τα δώρα και πολλά περισσότερα από τα επιδόματα.
Αν δηλαδή οι μειώσεις θα γίνουν από ένα ποσό και άνω ώστε να μην θεωρηθούν οριζόντιες, αν θα μπει πλαφόν.
Όλα αυτά μάλιστα υπό την πίεση του χρόνου. Οι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν παρθεί το πολύ ως το τέλος της εβδομάδας, καθώς με έναν νόμο σκούπα θα πρέπει να περάσουν από βδομάδα απ τη Βουλή ώστε το πακέτο να πάει… έτοιμο στο Γιούρογκουπ στης 8 του Οκτώβρη για να ανάψει το πράσινο φως για τη δόση και να μην υπάρξει πραγματικό κραχ στην ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: