ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα για τον ΕΟΠΥΥ


Άλλο ένα χτύπημα έρχεται για τους περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς από τις 8 Οκτωβρίου σταματούν οι δωρεάν νοσηλείες και εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Διαβάστε τι αποφάσισαν όλοι οι σύλλογοι των ιδιωτικών φορέων και τι σημαίνει για τους ασφαλισμένους!
 
Δεν έχει τέλος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ η ταλαιπωρία καθώς όλοι οι ιδιωτικοί φορείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης αποφάσισαν επίσχεση της παροχής των υπηρεσιών τους προς τον Οργανισμό από 8/10/2012. 
 
Πρόκειται για κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης-αποθεραπείας, ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι και θα προχωρήσουν επ αόριστον στην κινητοποίηση αυτή καθώς όπως τονίζει το συντονιστικό τους όργανο θα ξεκινήσουν από 8/10/2012 έως και 12/10/2012 αλλά η κινητοποίηση θα λάβει την μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας.  «Ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι ανάλογες συλλογικές αποφάσεις» σημειώνουν χαρακτηριστικά.
 
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολόγιου. Στη συνέχεια δικαιούνται να απαιτήσουν την σχετική δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ.
 
Εκτός αυτού οι ιδιωτικοί φορείς υγείας θα ακολουθήσουν και τη δικαστική οδό αφού όπως επισημαίνουν: «θα προβούμε στη σύνταξη αναφορών για κάθε είδους ποινικό ή πειθαρχικό παράπτωμα που τυχόν τελέστηκε και τελείται σε βάρος μας, καθώς και στη δικαστική και εξώδικη άσκηση κάθε νομίμου και συμβατικού δικαιώματός μας».
 
Διευκρινίζουν πάντως ότι εκτός του τομέα των φαρμάκων όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι υπηρεσιών υγείας είναι απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012 και παράλληλα τους οφείλονται δεδουλευμένες απαιτήσεις τουλάχιστον 36 μηνών, ενώ συγχρόνως  εκκρεμεί η απόδοση του παρακρατηθέντος 10% των αμοιβών τους από τον Ιανουάριο του 2012. 
 
Πηγή: iatropedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: