ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τα πιο παράξενα κτίρια στον κόσμο


 


Το καλάθι της νοικοκυράς

Πολλοί αρχιτέκτονες αποπειράθηκαν να ακολουθήσουν τον αμίμητο Γκαουντί σχεδιάζοντας παράξενα κτίρια, όμως άλλο «γκάου» και άλλο Γκαουντί.
Το καλάθι της νοικοκυράς
Το «καλάθι» βρίσκεται στο Οχάιο και κατασκευάστηκε για λογαριασμό της εταιρίας Λονγκμπεργκερ που κατασκευάζει καλάθια. Το κτίριο αποτελεί ακριβή απομίμηση ενός καλαθιού που εμπορεύεται η εταιρία , μεγεθυμένου Χ 160 .
Το καμάρι του Χάβελ
Το καμάρι του Χάβελ
Το Dancing House κατασκευάστηκε μεταξύ 1992 και 1996 στην Πράγα. Το αλλόκοτο σχήμα του είχε αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από το κοινό της εποχής, όμως ο τότε πρόεδρος της Τσεχίας Χάβελ είχε δώσει την πλήρη υποστήριξη του. Το κτίριο αυτό στεγάζει σήμερα γραφεία πολυεθνικών εταιριών και μερικά ρεστοράν πολυτελείας.
Το λιωμένο σπίτι
Το λιωμένο σπίτι
Το τριώροφο κτίσμα βρίσκεται στο Σοπότ της Πολωνίας και κατασκευάστηκε το 2004. Ο αρχιτέκτονας Ζαλέσκι πέτυχε τον σκοπό του, μιας και το κτίριο αυτό φωτογραφήθηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κτίσμα στην Πολωνία Σήμερα στεγάζει εστιατόρια, μπαρ και εμπορικά καταστήματα.
Το αναποδογυρισμένο σπίτι
Το αναποδογυρισμένο σπίτι
Το αναποδογυρισμένο σπίτι στο Τενεσί κρύβει στο εσωτερικό του διάφορα ψηφιακά τρικ που ξεγελούν το μυαλό και το σώμα των επισκεπτών, όπως συμβαίνει άλλωστε και με την παραπλανητική πρόσοψη.
Το σπιτάκι σφήνα
Το σπιτάκι σφήνα
Κατασκευάστηκε το 2008 από τον αρχιτέκτονα Έρβιν Βουρμ στην Βιέννη και στεγάζει το Μουσείο Σύγχρονων Τεχνών.
Η άμορφη μάζα
Η άμορφη μάζα
Το Hotel Marques de Riscal σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Φρανκ Τζέρι και βρίσκεται στην Ελσιέγο της Ισπανίας. Η άμορφη μάζα του ξενοδοχείου αποτελείται από πλάκες τσιμέντου, τιτανίου, χρυσού και ατσαλιού και κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου είναι διαφορετικά διαμορφωμένο.
Το κτίριο των θεών
Το κτίριο των θεών
Το δεκαόροφο κτίριο στο Χεμπέι της Κίνας κτίστηκε το 2001 και στεγάζει το ξενοδοχείο «Τιάντζι». Οι τρεις θεόρατες φιγούρες ύψους 41,6 μέτρων αναπαριστούν τις θεότητες Φου- Λου- Σου, όπου πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη, ευημερία και μακροζωία.
Κολάζ σπιτιών
Κολάζ σπιτιών
Το δωδεκαόροφο ξενοδοχείο Ιντελ περιλαμβάνει 160 δωμάτια και βρίσκεται στο Ζάανταμ της Ολλανδίας .Το κτίριο αυτό κτίστηκε το 2010 και κόστισε 15 εκατ. ευρώ. Η πρόσοψη του αποτελείται από κολάζ παραδοσιακών ολλανδικών κατοικιών.
Ο καθιστός γίγαντας
Ο καθιστός γίγαντας
 
 
Το Corpus Museum βρίσκεται στην Ολλανδία και είναι αφιερωμένο στο σώμα του ανθρώπου. Το κτίριο φτάνει τα 35 μέτρα και πολλά τμήματα του είναι διαφανή. Στο εσωτερικό του απεικονίζεται η εσωτερική δομή του σώματος του ανθρώπου από ίνες υάλου.
 
 
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: