ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Διαρροές ΕΥΠ για χρηματοδότηση Χρυσής Αυγής

Καθώς εντείνεται η δράση της Χρυσής Αυγής, με τα ολοένα κι αυξανόμενα σε αριθμό περιστατικά βίας από πλευράς της, να προκαλούν ανησυχία όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στις ίδιες της Αρχές της χώρας, πληροφορίες κάνουν λόγο για μετωπική σύγκρουση μεταξύ Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της εθνικιστικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με αυτές, η ΕΥΠ στέλνει "τελεσίγραφα" στην Χρυσή Αυγή σχετικά με τις δράσεις της. Ακόμη η κρατική υπηρεσία αφήνει να διαρρεύσει πως έχει εντοπιστεί αφανής χρηματοδότηση της οργάνωσης από κορυφαίο επιχειρηματικό όμιλο, ο οποίος μάλιστα κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με την παρακρατική του δράση.
Πολλοί δεν πέφτουν από τα σύννεφα, άλλωστε ουκ ολίγες φορές έχουν έρθει στην επιφάνεια διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με αντίστοιχους πυρήνες ανά την Ευρώπη. Αυτή τη φορά όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατικές Αρχές φέρονται να απειλούν ευθέως την ακροδεξιά οργάνωση, με τη δεύτερη όμως να μη δείχνει να συμμερίζεται τα συγκεκριμένα "τελεσίγραφα".
Τέλος, θέλω να παραθέσω ένα σχόλιο που αναφέρθηκε επί του θέματος, ότι πρόκειται για "εμφύλιο" μεταξύ κοινών κύκλων. Από την άλλη όμως, πιθανόν να πρόκειται για ένα ακόμη...ανακάτεμα της τράπουλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: