ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Το πάρτι συνεχίζεται...Εψαξαν και βρήκαν... οροφάρχες Πενταγώνου

Εψαξαν και βρήκαν... οροφάρχες Πενταγώνου Ως γνωστόν, ο Π. Παναγιωτόπουλος βρέθηκε στο στόχαστρο της τρόικας επειδή αμφισβήτησε το μέγεθος της εξοικονόμησης χρημάτων από το κλείσιμο 280 στρατοπέδων που εξακολουθούν να (υπο)λειτουργούν στην ενδοχώρα.






Η τρόικα έψαξε και έμαθε ότι η διατήρηση των «ρουσφετοαποθηκών» (σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα) «γεννά» χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ), που μηνιαίως κοστίζουν στο Δημόσιο πάνω από 2.500 ευρώ έκαστος...
Η τρόικα, λοιπόν, θέλει να «πετσοκόψει» τους ΕΠΟΠ που ανέρχονται στους 30.000. Πολύ περισσότερο επειδή έμαθε ότι ανάμεσα στις ειδικότητες είναι και εκείνες του... κουρέα και του τραπεζοκόμου. Μα περισσότερο εξοργίστηκαν με τις... αποστολές που αναλαμβάνουν. Οι περισσότεροι εκτελούν χρέη σκοπού στα στρατόπεδα, παρότι λειτουργούν κάμερες...
Το πάρτι συνεχίζεται...
Τι άλλο έμαθαν οι τροϊκανοί; Οτι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του στρατοπέδου στο Πεντάγωνο είναι μεν ζωσμένοι με κάμερες, ωστόσο κάθε μέρα εκτελούν υπηρεσία φύλαξης περί τα 220 άτομα, οι μισοί εκ των οποίων έμμισθοι οπλίτες.
Μάλιστα, υπάρχει και θέση «οροφάρχη»! Δηλαδή, ένας μισθωτός ένστολος ελέγχει τον διάδρομο του κάθε ορόφου καθ' όλο το 24ωρο παρότι υπάρχουν παντού ηλεκτρονικές κάμερες. Συμπέρασμα: Δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη εφαρμογής του Μνημονίου, το «πάρτι» της σπατάλης συνεχίζεται στο στράτευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: