ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Τραγικός θάνατος καθηγητή στην αυλή του σχολείου


Συγκλόνισε τους συναδέλφους και μαθητές του ΕΠΑΛ Βέροιας, αλλά και τους καθηγητές του νομού μας, ο αιφνίδιος θάνατος του συναδέλφου  Κώστα Γεωργακόπουλου, ψυκτικού, σήμερα πριν το μεσημέρι στην αυλή του σχολείου! Ο συνάδελφος ένοιωσε μια ελαφρά αδιαθεσία και βγήκε στην αυλή του σχολείου, όπου λιποθύμησε. Συνάδελφοι νοσηλευτικής και γιατροί του ΕΠΑΛ έτρεξαν και του προσφέρανε πρώτες βοήθειες καλώντας ταυτόχρονα το ΕΚΑΒ, όμως…
 
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση κι ενώ το ΕΚΑΒ δεν έλεγε να 'ρθει, καθηγητής του σχολείου ανέλαβε τη μεταφορά του Κώστα στο νοσοκομείο ενώ συνάδελφος γιατρός της ΕΠΑΣ έκανε συνεχώς μαλάξεις και προσπάθειες ενίσχυσης της αναπνοής και του σφυγμού του συναδέλφου.
 
Στο νοσοκομείο οι γιατροί συνέχισαν την προσπάθεια επαναφοράς του, χωρίς όμως επιτυχία.
 
Δεν ξέρουμε αν η κατάσταση θα ήταν διαφορετική αν ένα εξοπλισμένο ασθενοφόρο είχε έγκαιρα προσέλθει στο χώρο του σχολείου. Ξέρουμε όμως πως ο συνάδελφός μας δικαιούνταν μιας ευκαιρίας. Για αυτή την ευκαιρία δούλευε τόσα χρόνια και κατέβαλε τακτικότατα τις ασφαλιστικές του εισφορές. Και αυτή την ευκαιρία του τη στέρησε το ξεχαρβάλωμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως στέρησε και την οικογενειακή ασφάλεια και θαλπωρή από τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά του.  Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε τον επόμενο;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: