ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Λουκέτο σε 1.181 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών


Στη δαγκάνα της κρίσης έχει πιαστεί ένας από τους πιο πετυχημένους θεσμούς του κράτους. Η αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού, η έλλειψη πόρων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και η αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας οδηγούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στο οριστικό λουκέτο.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Αδέσμευτος Τύπος”, η μοναδική ελληνική υπηρεσία που έχει βραβευτεί επανειλημμένως σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό κινδυνεύει άμεσα με συρρίκνωση και απόλυτο μαρασμό.

Τι και αν στα ΚΕΠ εξυπηρετούνται εβδομαδιαίως 60.000 πολίτες και ετησίως 2.400.000;
Μετά την απόλυση των περισσότερων συμβασιούχων, οι 2.390 μόνιμοι υπάλληλοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα 1.181 κέντρα που έχουν απομείνει. Από αυτούς πολλοί ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν, ενώ άλλοι απασχολούνται από καιρό στα γραφεία διαφόρων δημάρχων και αντιδημάρχων.

Αν δεν δοθεί άμεσα λύση με την μετάταξη προσωπικού από άλλες υπηρεσίες, όπου περισσεύουν υπάλληλοι είναι θέμα χρόνου να κλείσουν στο σύνολό τους όλα τα ΚΕΠ.
Το πρόβλημα εντείνει το γεγονός ότι έχουν κοπεί δραστικά τα κονδύλια που προορίζονται για την ενοικίαση των κτιρίων που στεγάζονται αυτά.

Χαλασμένα μηχανήματα


Σε παρακμή και τα μηχανήματα που εξυπηρετούν τους πολίτες, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για την επισκευή των μηχανημάτων ή για την αντικατάστασή τους.

Επίσης, οι ίδιοι οι υπάλληλοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως ειδικό προσωπικό, αφού ασχολούνται με 1.045 αρμοδιότητες και αντικείμενα δράσης.

Να σημειωθεί βέβαια ότι όλα αυτά συμβαίνουν όταν στις επίσημες μετρήσεις της κοινής γνώμης το 98% θεωρεί τα ΚΕΠ ως την πιο επιτυχημένη δημόσια υπηρεσία, ενώ το 67% έχει επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά ένα ΚΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: