ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Οι αυτοκτονίες σκοτώνουν περισσότερους από τα τροχαία

Οι αυτοκτονίες ξεπέρασαν τα τροχαία δυστυχήματα ως πρώτη αιτία θανάτου από τραυματισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα. Από το 2000 ως το 2009 οι θάνατοι από αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 15% ενώ τα θανατηφόρα τροχαία μειώθηκαν κατά 25%. Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται καθώς ο κόσμος του Χόλιγουντ προσπαθεί να ξεπεράσει την πρόσφατη αυτοκτονία του διάσημου σκηνοθέτη Τόνι Σκοτ.
 
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μείωση στα θανατηφόρα τροχαία δεν μπορεί παρά να σχετίζεται στη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας που έχουν υιοθετηθεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τα νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.
Το εντυπωσιακό με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία θα δημοσιευτεί στο τεύχος Νοεμβρίου της Αμερικανικής Επιθεώρησης Δημόσιας Υγείας και βασικά συμπεράσματά της αποκαλύπτει το livescience.com, είναι ότι τρίτη αιτία είναι η δηλητηρίαση κυρίως από υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων.
Οι θάνατοι από υπερβολική δόση συνταγογραφημένων φαρμάκων, κυρίως παυσίπονων, αυξήθηκαν 128% από το 2000 ως το 2009. «Αν προσθέσουμε και τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2010 η αύξηση αγγίζει το 136%» δήλωσε στο LiveScience ο ερευνητής Ιαν Ρόκετ. Σε ορισμένες Πολιτείες μάλιστα, οι θάνατοι από υπερβολική δόση παυσίπονων εμφανίζεται ως η πρώτη αιτία θανάτων μπροστά και από τις αυτοκτονίες ή τα τροχαία.
ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: