ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αποθέωση και συγκίνηση για Φορντ



Αποθέωση και συγκίνηση για ΦορντΟι στιγμές που εξελίχθηκαν στο κλειστό του Παπάγου θύμισαν εποχές από το παρελθόν. Μπορεί ο Αλφόνσο Φορντ για τη μνήμη του οποίου έγινε το φιλικό στο "Σαλούν" να μην ήταν εκεί, όμως σίγουρα παρακολούθησε τη βραδιά από κάπου ψηλά, με το γνωστό χαμόγελο στα χείλη. Άνθρωποι που γνώρισαν τον "Αλ", που αγωνίστηκαν στο πλευρό του, που τον έζησαν από κοντά μέσα και έξω από το γήπεδο βρέθηκαν στο κλειστό του Παπάγου για να του αποτίσουν φόρο τιμής.
Η ομάδα του Παπάγου ήταν αυτή που κέρδισε με 59-48 (διαιτητές ήταν οι Ζαβλανός, Παπαδημητρίου, Μουζάκης), όμως το σκορ ήταν το τελευταίο που είχε σημασία.

Το σημαντικό ήταν ότι το γήπεδο γέμισε, ότι τα έσοδα θα δοθούν στο ίδρυμα "Μέριμνα", ότι άνθρωποι του μπάσκετ δεν έχουν ξεχάσει έναν από τους παίκτες που άφησαν την υπογραφή τους στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ότι αν και ημέρα μνήμης, οι στιγμές χαράς (όπως θα το ήθελε άλλωστε και ο πάντα γελαστός Αλ) ήταν αρκετές.

Σημαντικό ήταν και πως, σήμερα, στις 09/09 η φανέλα του Παπάγου με το νούμερο 9, που φορούσε ο Φορντ όταν ήρθε στην Ελλάδα, αποσύρθηκε στη μνήμη του αείμνηστου.

Στο γήπεδο βρέθηκαν οι Γιάννης Ιωαννίδης και Παναγιώτης Φασούλας, αλλά και ο Θοδωρής Παπαλουκάς που κάθισε με πολιτικά στον πάγκο του Παπάγου και ο μάνατζερ του αείμνηστου, Νίκος Λώτσος.

Με την ομάδα των Βετεράνων (προπονητής ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης) μετείχαν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Κασουρίδης, Νάσος Γαλακτερός, Μιχάλης Πελεκάνος.

Στον αντίπαλο πάγκο, έσμιξαν οι τότε προπονητές του Φορντ Κώστας Μίσσας και Νίκος Χριστοδούλου, ενώ στο παρκέ βρέθηκαν οι Κόδρικτον, Δρελιώζης, Λογοθέτης, Σιγάλας, Λημνιάτης, Υφαντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: