ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

20 γιατροί για 1000 ασθενείς!

20 γιατροί για 1000 ασθενείς! υπήρχε αυτή η αναλογία γιατρών ασθενών που υπάρχει στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στις εφημερίες, όπως αποκαλύπτουν οι συνδικαλιστές γιατροί της συμπρωτεύουσας. Σε απόγνωση οι ασθενείς και κυρίως οι καρκινοπαθείς που σπεύδουν ακόμη και στις γειτονικές χώρες για φάρμακα και περίθαλψη. 

Με τις πιο γκρίζες αποχρώσεις περιγράφουν την κατάσταση στη δημόσια υγεία οι νοσοκομειακοί γιατροί της Β. Ελλάδας, αποκαλύπτοντας πως ακόμη και καρκινοπαθείς αναγκάζονται να μεταβούν στη Βουλγαρία και την Τουρκία για να λάβουν τις θεραπείες τους.
Σε δηλώσεις τους οι γιατροί της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Β. Ελλάδας,  υπογράμμισαν τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη προσωπικού, την ώρα που η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί 30% με 40% και οι ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν ώρες στα εξωτερικά ιατρεία.
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ),
Χρήστος Παπαστεργίου, στα εφημερεύοντα νοσοκομεία αναλογούν λιγότεροι από 20 γιατροί ανά χίλια άτομα. Μάλιστα, υποστήριξε πως , «οι διοικήσεις αλλοιώνουν τις συνθέσεις των εφημεριών παρουσιάζοντας πλαστά στοιχεία, ενώ τα κονδύλια για τις εφημερίες, από 480 εκατομμύρια ευρώ που ήταν πριν 3 χρόνια, φέτος μειώθηκαν στα 300 εκατομμύρια».
Απίστευτες ήταν όμως οι αποκαλύψεις των γιατρών για την κατάσταση των καρκινοπαθών στη Β. Ελλάδα, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν σε γειτονικές χώρες , όπως η Τουρκία και η Βουλγαρία για να λάβουν φθηνότερες θεραπείες.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι μέσα στις συνθήκες αυτές παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών και των καρδιοπαθειών, ενώ το 30% των παιδιών δεν εμβολιάζονται   και χιλιάδες Έλληνες βάζουν σε δεύτερη μοίρα απαραίτητες εξετάσεις.
Την αγανάκτηση τους για την κατάσταση του νοσοκομείου αλλά και τη μη καταβολή εφημεριών 6 μηνών εξέφρασαν για ακόμη μια φορά οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ, εισβάλλοντας και πάλι στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου.
iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: