ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα: Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις


277681_10151257985222640_435500972_o
Λισαβόνα, 29 Σεπτεμβρίου 2012
Στην Πορτογαλία, χιλιάδες πολίτες σε αρκετές πόλεις της χώρας κατέβηκαν ξανά στους δρόμους αντιδρώντας στην πολιτική του μνημονίου. Οι Πορτογάλοι ετοιμάζονται για τον σκληρό προϋπολογισμό του 2013 ενώ οι διαδηλώσεις των προηγούμενων εβδομάδων είχαν μεν αναγκάσει την κυβέρνηση να υποχωρήσει από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά προσανατολίζεται σε αύξηση φόρων ως ισοδύναμο μέτρο.

 
Τη νέα διαδήλωση του Σαββάτου είχε διοργανώσει το μεγαλύτερο συνδικάτο της Πορτογαλίας, το CGTP. «Έναν χρόνο πριν, ο πρωθυπουργός μας έλεγε ότι η λύση στα προβλήματα της χώρας ήταν η συμφωνία με την τρόικα» είπε ο επικεφαλής του CGTP Αρμένιου Κάρλους, συνεχίζοντας: «Αλλά έχουμε ήδη δει το έργο στην Ελλάδα, είναι αδιέξοδος και μας σπρώχνει στο χείλος της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: