ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Με πλαστά χαρτιά το ΙΕΚ Ξυνή


Νέα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια λειτουργούν επί της ουσίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το Ποντίκι.
 
Αυτή τη φορά η μέθοδος δεν συνίσταται στη δημιουργία ενός πολυδαίδαλου συστήματος "δορυφορικών" εταιρειών με στόχο την εισφοροδιαφυγή, αλλά στην κατάρτιση και χρήση πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων του ΙΚΑ με στόχο την εξασφάλιση ακόμα και επιδοτήσεων από το Δημόσιο!
 
Στο στόχαστρο του ΙΚΑ, της εισαγγελείας του Αρείου Πάγου (την υπόθεση έχει αναλάβει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου), του ΣΔΟΕ αλλά και του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται τα γνωστά εκπαιδευτήρια ΙΕΚ ΞΥΝΗ.
 
Σύμφωνα με έγγραφο της Γεν. Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 2010 που αναφέρεται σε παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, "τον Μάιο του περασμένου έτους περιήλθε σε γνώση μας ότι, για λογαριασμό επιχείρησης με την επωνυμία ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ υφίσταται βεβαίωση μη οφειλής-ασφαλιστικής ενημερότητας», που φέρεται να εκδόθηκε στις 25-5-2009 από το περιφερειακό υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Πειραιά και για την οποία υπήρχαν σοβαρές υποψίες ότι δεν είχε εκδοθεί νόμιμα.
 
Αμέσως κινήθηκε η διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης με τη διενέργεια έκτακτης διοικητικής επιθεώρησης στο περιφερειακό υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Πειραιά, από το οποίο φέρεται να εκδόθηκε η βεβαίωση. Από το πόρισμα προέκυψε ότι η βεβαίωση είναι πλαστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: