ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΧΕΠΑ: «Όχι στην ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγή στη Νέα Υόρκη»Την έντονη ανησυχία της για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, εκφράζει σε ανακοίνωση της η μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση στις ΗΠΑ, η ΑΧΕΠΑ, όπως δημοσιεύει σήμερα το ελληνικό τμήμα της Voice of America...


Στη σχετική ανακοίνωση ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Τζον Γροσσομανίδης, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η ΑΧΕΠΑ η  οποία ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια στις ΗΠΑ για να προστατεύσει τους έλληνες μετανάστες από το ρατσισμό και τις διακρίσεις που γίνονταν σε βάρος τους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για την άνοδο του εθνικιστικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις αναφορές των ελληνικών μέσων ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες.
Η άνοδος του εξτρεμισμού έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της Ειδικής Συντονίστριας των ΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναβί Πιλέι, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για τις βίαιες ξενοφοβικές επιθέσεις που δέχονται μετανάστες, πρόσφυγες και άτομα που αναζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Πρακτικές παραστρατιωτικών ομάδων εις βάρος μεμονωμένων ατόμων σε μια ελεύθερη κοινωνία είναι ανησυχητικές ανέφερε η κ. Πιλέι". Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Γροσσομανίδης απορρίπτει με τον εντονότερο δυνατόν τρόπο την ίδρυση παραρτήματος του "Νέο-Ναζιστικού Κόμματος", όπως το χαρακτηρίζει, "Χρυσή Αυγή" στην Νέα Υόρκη.


"Ο φασισμός δεν έχει καμία θέση στις ΗΠΑ" αναφέρει ο Τζον Γροσσομανίδης και συνεχίζει λέγοντας ότι πολλοί ελληνοαμερικανοί και μέλη της ΑΧΕΠΑ πολέμησαν και θυσίασαν την ζωή τους για την ήττα των ναζιστικών στρατευμάτων που είχαν καταλάβει την Ελλάδα κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Πηγή:  thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: