ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Απορρίπτει τους όρους του ΔΝΤ η Ουγγαρία και ετοιμάζει αντιπρόταση


Αντιπρόταση θα κάνει η κυβέρνηση της Ουγγαρίας για τους όρους που έθεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσον αφορά τη λήψη δανείου ύψους περίπου 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban σημειώνει πως η Ουγγαρία θα προτείνει νέους όρους στις διαπραγματεύσεις, αφού οι όροι του ΔΝΤ είναι απαράδεκτοι.. «Πολλοί από του όρους είναι απαράδεκτοι και εναντιώνονται στα συμφέροντας της χώρας,» επισήμανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. «Έχουμε φτάσει στο συμπέρασμα πως με δεδομένους αυτούς τους όρους, θα πούμε όχι σε μία συμφωνία,» Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εξέτασαν τους όρους, που προβλέπουν μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, μείωση της γραφειοκρατίας και νέα χρηματοδότηση για τον τραπεζικό κλάδο. Μέχρι στιγμής, ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η αντιπρόταση των Ούγγρων απέναντι στους δανειστές. Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: