ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η UEFA τιμά τον Γκάλη!


Η UEFA τιμά τον Γκάλη!
ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΑΤΟΥ Την πρόθεση της UEFA να τον τιμήσει σε κάποιο από τα σημαντικά της events είχε πρώτος γνωστοποιήσει στον μεγάλο Νίκο Γκάλη ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Οταν μάλιστα είχε ρωτήσει τους Μισέλ Πλατινί και Τζιάνι Ινφαντίνο για να συναποφασίσουν το... «πότε και πού» και οι δύο κορυφαίοι παράγοντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου του είχαν πει με ένα στόμα:
«Αστειεύεσαι; Αποτελεί ύψιστη τιμή για εμάς! Θα τον καλέσουμε στην κορυφαία ετήσια δραστηριότητα της UEFA που είναι ο τελικός του Champions League. Η πρόσκληση θα γίνει για τον επόμενο τελικό στο Λονδίνο τον Μάιο του 2013»... Τα πράγματα έγιναν πολύ απλά και στη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Γκάλη τον Ιούλιο στη Μύκονο ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης τον προσκάλεσε με πάσα επισημότητα στον τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ»
Το εκπληκτικό είναι ότι εκτός βεβαίως από τον Ελληνα παράγοντα (που θυμάται ότι είχε παρακολουθήσει τον Νίκο Γκάλη σε ένα από τα πρώτα του παιχνίδια στην Ελλάδα με τη φανέλα του Αρη στο γήπεδο του Πανελληνίου), ακόμα πιο φανατικοί θαυμαστές του προέκυψαν τόσο ο Μισέλ Πλατινί όσο και ο Τζιάνι Ινφαντίνο που... διαφώνησαν μεταξύ τους για το ποιος είναι περισσότερο φίλος και γνώστης του μπάσκετ!
Ο Μισέλ Πλατινί επικαλείται εκτός των άλλων ότι η μητέρα του Αννα (ιταλικής καταγωγής όπως και ο πατέρας του Αλντο, που υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής) ήταν μπασκετμπολίστρια, ενώ ο Τζιάνι Ινφαντίνο το ότι ως φίλαθλος στην Ιταλία παρακολουθούσε μπάσκετ την περίοδο που ο Νίκος Γκάλης μεσουρανούσε: «Από το '87 και μετά, όπου μας έβρισκε με την εθνική ομάδα, μας είχε... διαλύσει» ήταν η ατάκα του...
Ο πρόεδρος της UEFA μάλιστα το προχώρησε ακόμα περισσότερο εκτιμώντας πως το κοινό του με τον Νίκο Γκάλη είναι ότι και οι δύο είχαν τεράστια συμβολή με την καριέρα τους και τα επιτεύγματά τους εντός γηπέδων στις εντυπωσιακές αλλαγές, που σημειώθηκαν στις χώρες τους στα αθλήματα τα οποία υπηρέτησαν. Ο πρώτος μετά το έπος του '87 και ο δεύτερος μετά το Euro του 1984 και την πρώτη κούπα του γαλλικού ποδοσφαίρου σε εθνικό επίπεδο...
Ο Μισέλ Πλατινί μάλιστα εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι μία τόσο μεγάλη αθλητική προσωπικότητα, όπως ο Νίκος Γκάλης, δεν έχει τιμηθεί όπως θα του άρμοζε στην ίδια του τη χώρα και θεωρεί βεβαίως ως το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η UEFA για να τον τιμήσει, αν και... προέρχεται από άλλο σπορ, ήταν να τον καλέσει, ανάμεσα σε άλλες πολύ σημαντικές προσωπικότητες, σε έναν τελικό Champions League.
Τόσο ο Μισέλ Πλατινί όσο και ο Τζιάνι Ινφαντίνο, όπως βεβαίως και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης που έκανε το... κονέ μέσω κοινού τους φίλου, περιμένουν πλέον με ανυπομονησία τον Νίκο Γκάλη στο Λονδίνο ως VIP guest για να τον δουν και πάλι, να τον γνωρίσουν από κοντά και να του εκφράσουν τον απεριόριστο θαυμασμό τους στην αθλητική του προσωπικότητα. Ενας τεράστιος σταρ πάνω και πέρα από αθλήματα και χώρο προέλευσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: