ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά την Χατζησοφιά, και η Ακρίτα «επιτίθεται» στον Μπέζο

Μετά την Χατζησοφιά, και η Ακρίτα «επιτίθεται» στον Μπέζο

Ένα σχόλιο του Γιάννη Μπέζου ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει αντιδράσεις των συναδέλφων του.

Τι είπε ο ηθοποιός; «Η κατάσταση στο τηλεοπτικό πεδίο είναι πάρα πολύ καλή. Σας φαίνεται περίεργο, αλλά όντως έτσι είναι. Μπορεί να μας δυσκολεύει οικονομικά αλλά θα ησυχάσουμε... Θα φύγει η σαβούρα. Έχει γίνει, ευτυχώς, ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα». Αυτό το σχόλιο λοιπόν έκανε την Έλενα Ακρίτα να του απαντήσει μέσα από την σελίδα της στο Facebook και να γράψει: «Τι λες, ρε Γιάννη; Παμε καλά; Και πρώτα απ' όλα, να τοποθετηθώ επί προσωπικού για να μην βρεθεί κανένας και πει πως έχει και "ίδιον όφελος": Εγώ έχω δηλώσει 2 χρόνια πριν ότι, όσον αφορά τα σενάρια, κρέμασα τα παπούτσια στα αποδυτήρια και τέλειωσα μ' αυτή την ιστορία. (Αν μας πληρώνανε κιόλας, όλους εμάς από "Μυστικά της Εδέμ" που κοντεύουμε 2 χρόνια απλήρωτοι και μας πάνε από σήμερα αύριο, καλά θα ήτανε. Καλά θα ήτανε γιατί τώρα θα μας τα φάνε οι δικηγόροι.)
Άρα δεν έχω προσωπικό συμφέρον αλλά κανένα όμως, αν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν τηλεοπτικές σειρές. Από κει και πέρα, προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς. "Θα φύγει η σαβούρα;" Ποια ήταν η σαβούρα, Γιάννη; Οι συνάδελφοι σου; Οι συνάδελφοί μου; Οι συνάδελφοί μας, δηλαδή οι τεχνικοί και οι συντελεστές μιας δουλειάς (εκτός αν εσύ όλους αυτούς δεν τους θεωρείς συναδέλφους σου, τότε πάω πάσο).
"Θα φύγει η σαβούρα"; Ποια σαβούρα, γιατί θα τρελαθώ απόψε, Παναγία μου; Ποια σαβούρα; Όλοι αυτοί που ψάχνουν δουλειά; Όλοι αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν νοίκι; Όλοι αυτοί που κάνουν έρανο μεταξύ τους για να σταθούν δίπλα στον άρρωστο συνάδελφο; Αυτοί να φύγουν; Εσύ οκ, δουλεύεις και μαγκιά σου (αν πληρωνόταν και η σεναριογράφος σου και φίλη μου η Χριστίνα καλά θα ήτανε). Αλλά όλοι οι άλλοι; Οι άνεργοι είναι σαβούρα, ε; Προσωπικά είχα την τιμή να συναργαστώ με ανθρώπους σαν τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, την Κάτια Δανδουλάκη, τον Κώστα Καζάκο, τον Κώστα Αρζόγλου, τον Δάνη Κατρανίδη, τον φίλο σου τον Φιλιππίδη, την Όλια Λαζαρίδου, τον Παύλο Χαϊκάλη και τόσους και τόσους άλλους που τώρα βρίσκονται εκτός τηλεόρασης.
Και ξέρεις γιατί βρίσκονται εκτός τηλεόρασης, Γιάννη; Σου απαντάω με τα δικά σου λόγια: "Έχει γίνει ευτυχώς ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα!". Ευτυχώς! Ευτυχώς εσύ έχεις δουλειά... Κοιμήσου ήσυχα... Με την οικονομική κρίση, όλοι οι ατάλαντοι πήγαν σπίτι τους...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: