ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ο άνθρωπος που «καταπίνει» τα χιλιόμετρα


http://www.segas.gr/FilePaths/alex.JPG

Κάθε δρομέας κρύβει την δική του ιστορία, τρέχει για τους δικούς του λόγους και καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τερματίσει.

Ξεχωριστή και άκρως συγκινητική είναι η ιστορία του βρετανού δρομέα Άλεξ Φλιν, που θα τρέξει αύριο το πρωί στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς ο 40χρονος δικηγόρος, πατέρας τριών αγοριών – το μικρότερο είναι μόλις δέκα μηνών – πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

«Προετοιμαζόμουν για τον Μαραθώνιο Des Samples στο Μαρόκο το 2008, όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχω από Πάρκινσον. Στην αρχή θύμωσα. Μετά όμως σκέφτηκα ότι δεν θα το βάλω κάτω. Και αποφάσισα να κάνω ότι μπορώ για να συγκεντρώσω χρήματα ώστε βοηθήσω την ιατρική έρευνα για να εντοπιστεί θεραπεία, αλλά και για να εξηγήσω στον κόσμο ότι το να πάσχεις από Πάρκινσον δεν είναι το τέλος του κόσμου».

Με την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας του ο Άλεξ Φλιν έβαλε ως στόχο έως το τέλος του 2014 να έχει διανύσει 10.000.000μ, όπως εξηγεί και στην ιστοσελίδα του http://www.alexflynn.co.uk.

Ήδη μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει το 38% του στόχου του και ανάμεσα σε άλλες διαδρομές που έχει διανύσει ξεχωρίζει η απόσταση μεταξύ Λονδίνου-Ρώμης που κάλυψε σε 30 ημέρες (1.475 μίλια), αλλά και η διαδρομή Σάντα Μόνικα – Νέα Υόρκη, την οποία έκανε σε 35 ημέρες και έτσι αναδείχθηκε στον πρώτο άνθρωπο που διέσχισε την Βόρειο Αμερική με ποδήλατο και καγιάκ, τρέχοντας και αναρριχόμενος(3.300 μίλια).

«Επέλεξα να τρέξω στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας διότι είναι ο κλασικός και είναι μοναδικός», είπε. «Θα ήθελα να καταφέρω να πετύχω χρόνο μικρότερο από τέσσερις ώρες, αλλά θέλω να είμαι ρεαλιστής. Είμαι κουρασμένος από την προσπάθεια που έκανα στις ΗΠΑ και πιστεύω πως ο χρόνος μου θα είναι γύρω στις τέσσερις ώρες και μισή.

Δεν έχει σημασία να κερδίσω, διότι ξέρω πως δεν μπορώ λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζω. Σημασία έχει να μπορέσω να συγκεντρώσω χρήματα και να δώσω έμπνευση σε όλο τον κόσμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: