ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Εκρηκτική καντίνα στα Χανιά

 Πενήντα κιλά εκρηκτικά βρέθηκαν σε καντίνα στα Χανιά

Εκρηκτική ύλη βάρους 50 κιλών που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα ένα ολόκληρο χωριό, είχε στην κατοχή του 54χρονος από το χωριό Καλυβιανή Κισάμου, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία στα Χανιά.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς με τη συνδρομή και λιμενικών, ενώ τα εκρηκτικά βρίσκονταν σε καντίνα που είχε ο συλληφθείς στην περιοχή του Μπάλου.

Ο 54χρονος που έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές, κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση εκρηκτικών υλών και όπλων, αλλά και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.


Κατά την επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κιλά και εκατό γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ σε μορφή πλακιδίων, σαράντα ένα κιλά και εκατό γραμμάρια αμμωνιοδυναμίτιδας, τέσσερα κιλά και εννιακόσια γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας, καθώς και 21,5 μέτρα ακαριαίας και βραδύκαυστης θρυαλλίδας.


Ο 54χρονος είχε ακόμα στην κατοχή του ένα περίστροφο, 197 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, εννέα πυροκροτητές, 72 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ, προερχόμενο από διακίνηση- εμπορία εκρηκτικών

υλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: