ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Αστυνομικές ρατσιστικές επιθέσεις και βασανιστήρια

Του Αλέξανδρου Κάτση
Νέα στοιχεία για βασανιστήρια από αστυνομικούς σε βάρος μεταναστών έρχονται στη δημοσιότητα μέσω καταγγελιών. Ξύλο, ύβρεις, προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας, κλοπές, εκβιασμοί, ξύλο, αλλά και καταστροφή νομιμοποιητικών εγγράφων είναι μερικές από τις δράσεις αστυνομικών κατά μεταναστών στα κολαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι καταγγελίες έρχονται να προστεθούν σε αυτές των 15 αντιφασιστών, η υπόθεση των οποίων πήρε διεθνείς διαστάσεις, μετά και το δημοσίευμα της Guardian αλλά και τα πορίσματα των ιατροδικαστών.
Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα εσωτερικές έρευνες στην ΕΛ.ΑΣ, τις οποίες δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», στην πλειονότητά τους οι βασανιστές διατηρούν πέρα από κοινή νοοτροπία και αγαστή σχέση με τη Χρυσή Αυγή. 

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως στα 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας, στα οποία ψήφισαν ετεροδημότες αστυνομικοί που υπηρετούν τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η Χρυσή Αυγή κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά της μεταξύ του 17,2% και του 23,04%. Όπως γράφει η εφημερίδα, αν συνυπολογισθεί πως από τα συγκεκριμένα ποσοστά μόλις το 20-30% αποτελεί «αστυνομική ψήφο», τότε διαπιστώνει ότι σε ποσοστό άνω του 50% οι αστυνομικοί στήριξαν το συγκεκριμένο κόμμα. Στα γύρω εκλογικά τμήματα στα οποία δεν ψήφιζαν αστυνομικοί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής κυμάνθηκε στο 5,35-6,57%.

Οι παρακάτω καταγγελίες, μέρος μόνο ενός μεγάλου αριθμού καταγγελιών, αφορούν περιστατικά εντός του 2012 και όχι προηγούμενων ετών που επίσης υπάρχουν πολλές αναφορές. Σημειώνεται πως στις περιπτώσεις που έχουν κατατεθεί μηνύσεις οι υποθέσεις ερευνώνται από την Εισαγγελία. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, η παραπομπή στη Δικαιοσύνη θα προκύψει αφού ολοκληρωθεί η διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Άγιος Παντελεήμονας 13/7/2012

Γυναίκα αλβανικής καταγωγής, με αγγλικό διαβατήριο, που προσέφυγε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει κλοπή του κινητού της δέχτηκε ύβρεις με ρατσιστικές αναφορές και σωματική βία από αστυνομικούς του τμήματος του Αγίου.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 6/6/2012

Δικηγόρος υπέβαλε μήνυση ως πληρεξούσιος παθόντα (Ρώσου υπηκόου) για παράβαση των άρθρων 259,309,137 Α του Ποινικού Κώδικα. Οι πράξεις,, όπως αναφέρεται, έλαβαν χώρα στις 2/6/2012 στο Αστυνομικό Τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στις 6/6/2012 στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 21/10/2012

Σύμφωνα με καταγγελία αστυνομικός έβγαλε έξω από τα κρατητήρια δύο αλλοδαπούς κρατουμένους, τους χτύπησε με κλοτσιές και γροθιές και έβαλε έναν άλλο κρατούμενο να τους χτυπήσει. Όταν ένας άλλος κρατούμενος αντέδρασε, ο αστυνομικός τον έβγαλε έξω άρχισε να τον χτυπάει στο πρόσωπο ενώ τον εξύβρισε χρησιμοποιώντας ρατσιστικό υβρεολόγιο. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Αιγάλεω 14/8/2012

Σύμφωνα με καταγγελία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας αστυνομικοί του ΑΤ Αιγάλεω πίεζαν με πένσα τα δάχτυλα ενός κρατουμένου, με αποτέλεσμα να μαυρίσουν τα νύχια του, και ξύρισαν το μουστάκι από έναν άλλον. Παράλληλα τους εξύβρισαν με χυδαία ρατσιστικά σχόλια, όπως αναφέρεται στην καταγγελία.

Οδός Μενάνδρου 14/1/2012

Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου ένας αστυνομικός επιτέθηκε φραστικά σε Αφγανό με υποτιμητικές για την καταγωγή του εκφράσεις, του προκάλεσε σωματικές βλάβες και κατέστρεψε το νομιμοποιητικό του έγγραφο.

Νέα Ιωνία 25/3/2012

Ομάδα Πακιστανών δέχτηκε επίθεση στην πλατεία Σημηριώτη. Αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο απλώς συνέχισαν τη δουλειά των φασιστών. Η καταγγελία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Φωκίωνος Νέγρη 3/5/2012

Αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε ότι αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στην Κυψέλη επιτέθηκαν σε τρεις μετανάστες, ένας εκ των οποίων (19 ετών) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος.

Λιοσίων 25/7/2012

Αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτι αλλοδαπού και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον εκβιάζουν για να τους δώσει χρήματα. Στη συνέχεια τον πέταξαν από το μπαλκόνι.

Πειραιάς 22/3/2012

Πέντε άγνωστοι εισέβαλαν σε οικία πακιστανών και τους ξυλοκόπησαν με λοστούς ξύλινους και σιδερένιους καθώς και με Teizer (συσκευή επίθεση με ηλεκτρικό ρεύμα). Οι επιληφθέντες του συμβάντος αστυνομικοί δεν προέβησαν άμεσα στις προβλεπόμενες υπηρεσιακές και δικονομικές ενέργειες. Για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ

Περιστέρι 18/9/2012

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν μπροστά στο κατάστημα Κωτσόβολος, όπου εργάτες μετανάστες αναζητούσαν δουλειά. ΚΑτά τη διάρκεια ελέγχου, όπως καταγγέλλεται, ένας εκ των αστυνομικών χτύπησε μετανάστη με κλωτσιές και μπουνιές και τον εξύβρισε.

Μεταμόρφωση 24/4/2012


Δύο υποθέσεις που απασχολούν τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που αφορούν το Α.Τ Μεταμόρφωσης. Στην πρώτη ένας Πακιστανός κατήγγειλε προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος του μέσα στο ΑΤ. Στη δεύτερη εξετάζεται πλημελληματική συμπεριφορά αστυνομικών σε ρατσιστικό περιστατικό που σημειώθηκε στον προαστιακό, όταν οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα για να συλλάβουν τους δράστες.

Λεωφ. Αλεξάνδρας 25/4/2012

Μετανάστης προσήχθη έξω από το σπίτι του στην περιοχή των Αμπελόκηπων και μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ. Στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ αστυνομικοί τον χτύπησαν, του προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια και του έκλεψαν το κινητό. Ο μετανάστης κατέθεσε μήνυση, η οποία έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.

Πλατεία Ομονοίας 16/10/2012

Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε Κορεάτη, ο οποίος έκανε διακοπές στην Αθήνα. Όταν τους ζήτησε τις αστυνομικές τους ταυτότητες (ο ένας ήταν με πολιτικά και ο άλλος αστυνομικός με μπλούζα «police») τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες. Μάλιστα στην επίθεση συμμετείχαν και άλλοι αστυνομικοί, που έσπευσαν στο σημείο όταν άκουσαν τον Κορεάτη να φωνάζει βοήθεια. Οι βιαιοπραγίες συνεχίστηκαν και στο ΑΤ. Όταν συνειδητοποίησαν πως πρόκειται για τουρίστα τον άφησαν να φύγει. Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε και από τα κορεατικά ΜΜΕ.
Ένα ακόμα περιστατικό, αυτή τη φορά αδιαφορίας και αστυνομικής ανοχής στη ρατσιστική βία, αναφέρεται και στην Αυγή. Ο Αχμέτ, μετανάστης από το Αφγανιστάν, δέχτηκε επίθεση πριν από λίγες ημέρες από ομάδα ακροδεξιών. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήμουν στον σταθμό Λαρίσης όταν ξαφνικά μου επιτέθηκε ένα άτομο. Προσπάθησαν να αμυνθώ αλλά πριν το καταλάβω όρμησαν και οι υπόλοιποι της παρέας, δήθεν για να μας χωρίσουν. Με χτυπούσαν με μίσος σε όλο το σώμα ενώ η αστυνομία που βρισκόταν ακριβώς απέναντι απλώς παρακολουθούσε. Το μόνο που έκαναν ήταν να καλέσουν ασθενοφόρο».  
Ο πρώτος υπολογιστής της Apple πωλήθηκε 400 χιλ. ευρώ!
Σε δημοπρασία στη γερμανική Κολωνία ο πρώτος υπολογιστής της Apple του 1976, πουλήθηκε για ποσό-ρεκόρ των 400 χιλιάδων ευρώ.
Ο πελάτης, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, πραγματοποίησε τις συναλλαγές στην δημοπρασία μέσω διαδικτύου. Τον προηγούμενο ιδιοκτήτη-συλλέκτη η προθυμία να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό εξέπληξε. Ο Apple-1, ο πρώτος υπολογιστής με οθόνη και πληκτρολόγιο, δημιουργήθηκε από τον Stephen Wozniak


Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/diethni/story/256161/o-protos-ypologistis-tis-appe-polithike-400-hil-eyro#ixzz2DExa4ZVe

Δεν υπάρχουν σχόλια: