ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Mετά τα μετρα αυξάνευαι η επιχειρηματιότητα και οι επενδυσεις

Η Citibank κλείνει 16 υποκαταστήματα-IKEA, forthnet μειώνουν τους μισθούς-Τα Costa Coffee φεύγουν από την Ελλάδα - Στον καιάδα οι εργαζόμενοι

Μετά από το κλείσιμο της Sato και της Neoset όπου 1500 εργαζόμενοι θα πεταχτούν στο δρόμο,  η Costa Coffee φεύγει από την Ελλάδα κλείνοντας τα 10 καταστήματα που έχουν στην χώρα
Παράλληλα την ώρα που τα ισοπεδωτικά μέτρα του μνημονίου 3 έρχονται να επισφραγίσουν τον κοινωνικό αρμαγεδώνα, ημεγάλη σουηδική εταιρεία IKEA (η οποία αύξησε τα κέρδη της την τελευταία χρόνια που μας πέρασε) έρχεται να μειώσει τους μισθούς των εργαζόμενων με συνέπεια αυτοί να κινηθούν σε απεργία.
Η Forthnet και η Nova προχωρούν και αυτές σε 30 με 35% μειώσεις των μισθών.
Σήμερα η αμερικάνικη τράπεζα Citibank ανακοίνωσε πως θα κλείσει 16 υποκαταστήματα της.
Είτε με την μείωση των μισθών είτε με τα λουκέτα...το μόνο σίγουρο είναι πως χτυπιούνται οι εργαζόμενοι οι οποίοι  έχουν πληρώσει με το αίμα τους την κρίση αυτή. Δυστηχώς  όλα δείχνουν πως η καταιγίδα των λουκέτων δεν πρόκειται να σταματήσει καθώς η χώρα έχει μπει μέσα σε μια καθοδική σπείρα όπου η ύφεση ακολουθεί την ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: