ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι είναι οι δύο μητροπολίτες με τις καταθέσεις δεκάδων εκατομυρίων

MHTROPOLITES

Πριν λίγες μέρες ανευρέθη ... κροίσος παπάς από το Περιστέρι,τώρα ήρθε η ώρα των μεγάλων "ψαριών" από τον χώρο της εκκλησίας. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται δύο μητροπολίτες αφού εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς τους υπέρογκα ποσά, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ, πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο. Σύμφωνα με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ οι δύο μητροπολίτες διατηρούν «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς που απέχουν παρασάγγας από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζουν στην Εφορία.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα έχει συνταχθεί ο σχετικός φάκελος με τα ευρήματα για «μαύρο χρήμα». Οι δύο ύποπτοι μητροπολίτες για φοροδιαφυγή καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι οι καταθέσεις τους καλύπτονται από την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση ενώ υπάρχουν υποψίες ότι για να σβήσουν τα ίχνη τους από την Εφορία μεταβίβαζαν μέρος των χρημάτων σε συγγενείς τους οι οποίοι επίσης ελέγχονται.

Αν οι δυο μητροπολίτες δεν καλύψουν την ψαλίδα μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων τότε θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερούς φόρους και πρόστιμα ενώ οι υποθέσεις θα πάρουν τον δρόμο για τη δικαιοσύνη για άσκηση ποινικών διώξεων για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: