ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δυνατή αλληλεγγύη: συγκεντρώθηκε η εγγύηση των 15 συλληφθέντων της μοτοπορείας



«Η καταστολή δεν έχει σύνορα, αλλά ούτε και η αλληλεγγύη!

    Μετά από 5 ημέρες κράτησής μας στη ΓΑΔΑ, αφεθήκαμε ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους α) απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, β) παρουσίαση στο τμήμα μια φορά το μήνα και γ) χρηματική εγγύηση 3000 ευρώ στον καθένα από μας.
   Σε μια περίοδο κατά την οποία η συστημική και οικονομική κρίση έχει φέρει στην εξαθλίωση μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, υπάρχει ένα καθεστώς “εξόντωσης” που επιβάλλεται σε αγωνιζόμενους ανθρώπους μέσω υπέρογκων χρηματικών εγγυήσεων. Η σκληρότητα των περιοριστικών όρων και το ύψος της χρηματικής εγγύησης που συνολικά για τους 15 φτάνει στα 45000€, καθώς και η μη δυνατότητα μείωσης του ποσού, προέκυψε από τη διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέων, ως αντιστάθμισμα για την πιθανή προφυλάκισή μας που πρότειναν οι εισαγγελικές αρχές.
  Από τη μέρα που συλληφθήκαμε μέχρι και σήμερα η αλληλεγγύη των συντρόφων, των αντιφασιστών, των αγωνιζόμενων ανθρώπων, αλλά και γενικότερα όλων όσων νιώθουν ότι η υπόθεση αυτή μας αφορά όλους ( εντός και εκτός “συνόρων”), απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί ανάχωμα απέναντι στους ευρύτερους κρατικούς σχεδιασμούς. Αυτό δεν αφορά μόνο τις προσπάθειες συγκέντρωσης του χρηματικού ποσού αλλά και γενικότερες εκδηλώσεις και κινήσεις αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης.


   Εξαιτίας όλων αυτών των κινήσεων καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το απαραίτητο ποσό μέσα σε ενάμιση μήνα. Ευχαριστούμε όλους όσους έδειξαν την αλληλεγγύη τους από την πρώτη στιγμή και στάθηκαν δίπλα μας, δίνοντάς μας δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε….


Το ραντεβού στους δρόμους εξακολουθεί να ισχύει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: