ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ποια είναι η «χρυσή υπάλληλος» της Βουλής Με μηνιαίες αποδοχές άνω των 10.000 ευρώ

Ποια είναι η «χρυσή υπάλληλος» της ΒουλήςΔιευκρινήσεις σχετικά με τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την πρόσληψη και το ύψος του μισθού της υπεύθυνης του γραφείου Διασύνδεσης της ελληνικής Βουλής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έδωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Αθανάσιος Παπαϊωάνου.


Ο κ. Παπαϊώαννου αντέκρουσε τους ισχυρισμούς περί πολιτικού ρουσφετιού, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε όλα τα τυπικά προσόντα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου, «η υπάλληλος προσελήφθηκε ως μετακλητή στη Βουλή το 2004 και μονιμοποιήθηκε με τον νόμο Σιούφα το 2007».

Εξήγησε ακόμα ότι «η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν συνεργάτιδα του κ. Παπουτσή», ωστόσο όπως είπε «έχει όλα τα τυπικά προσόντα, καθώς έχει δύο πτυχία, μεταπτυχιακό και μιλά 4 γλώσσες».

Ως προς την αμοιβή της, ο γενικός γραμματέας της Βουλής είπε ότι εκτός από το μισθό της ως υπαλλήλου της Βουλής, λαμβάνει και επίδομα αλλοδαπής, ύψους 8.000 ευρώ το μήνα. Το ποσό όμως αυτό, όπως διευκρίνισε, δεν καθορίζεται από τη Βουλή, αλλά από το υπουργείο Εξωτερικών και το παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος αντικατέστησε δύο υπαλλήλους που υπηρετούσαν μέχρι το 2010 στο ίδιο γραφείο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το 2014 όταν αυξηθούν οι ανάγκες της Ελλάδος με την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε., η Βουλή να στείλει και δεύτερο υπάλληλο για τη στελέχωση του γραφείου της στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: