ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σύλληψη χάκερ για υποκλοπή στοιχείων 9.000.000 Ελλήνων



Σκάνδαλο στο ΥΠΟΙΚ. Υποκλοπή στοιχείων 9 εκατ. φορολογουμένων από τα ψηφιακά κατάστιχα του υπουργείου. Οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας. Καρέ - καρέ η σύλληψη του 35χρονου χάκερ
Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση της υποκλοπής προσωπικών στοιχείων 9 εκατομμυρίων φορολογουμένων από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρίας.
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά από επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 35χρονος Έλληνας κατείχε ψηφιακά αρχεία προσωπικών δεδομένων για περισσότερους από εννέα εκατ. πολίτες, δηλαδή για σχεδόν όλους τους κατοίκους της χώρας.
Αξιόπιστες πηγές από την Αστυνομίας επισημαίνουν πως ο 35χρονος, ο οποίος ήταν υπάλληλος εταιρείας κατόρθωσε να μπει στο σύστημα ασφαλείας του υπουργείου Οικονομικών, εκμεταλλεύτηκε το "κενό" στην ασφάλεια των συστημάτων και έτσι υπέκλεψε άκρως σημαντικά φορολογικά στοιχεία πολιτών.
Οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο ο ίδιος να διαθέτει συνεργό μέσα από το υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος και έδωσε στον 35χρονο χάκερ τις επίμαχες ψηφιακές λίστες προσωπικών δεδομένων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος κατηγορούμενος δεν αποκλείεται να διοχέτευε τα προσωπικά στοιχεία 9 εκατ. φορολογουμένων σε τράπεζες και εταιρίες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.
Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για την υποκλοπή... "μεγατόνων"
Λεπτομέρειες για τη διαλεύκανση της υπόθεση έδωσε στη 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης η Ελληνική Αστυνομία.
Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής "η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες Δευτέρα μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα".
Εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ατόμου, που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν ο 35χρονος συλληφθείς.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 35χρονου παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας.
Από την επιτόπια αυτοψία στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, εντοπίστηκαν σε ψηφιακή μορφή αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με καταχωρήσεις για πάνω από 9.000.000 εγγραφές και συγκεκριμένα καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας δήλωσε ότι ακόμα διερευνάται η προέλευση και η τυχόν διαχείριση των αρχείων αυτών από τον συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν έναντι χρηματικής αμοιβής.
Σε βάρος του 35χρονου, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: