ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Εκει οπου οι φοιτητες δεν ασχολουνται μονο με φρεντο,πιστα και sms

ί: ά έ  ό   έ  ί

Χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους για τις περικοπές στην Παιδεία

 Στην Ιταλία  φυσικά και όχι στην Ελλάδα. Αν κινηθούν στην Ελλάδα οι φοιτητές θα είναι για τις περικοπές στον μισθό του Μπαμπά.
Πολλές χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στο κέντρο της Ρώμης για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι και τις περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία που περιλαμβάνουν.
Ο διορισμένος πριν από ένα χρόνο, όταν η Ιταλία κινδύνευσε να βυθιστεί σε κρίση χρέους, Μάριο Μόντι, έχει επιβάλλει αυστηρά μέτρα λιτότητας και περικοπές στα δημόσια έξοδα σε μία εποχή που τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δηλώνουν ότι έχουν μεγάλη ανάγκη στήριξης.
Πολλές άλλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιηθούν αργότερα σήμερα στην ιταλική πρωτεύουσα περιλαμβανομένης μίας από ακροδεξιά οργάνωση που αντιτίθεται στην κυβέρνηση Μόντι και μίας αντι-φασιστικής πορείας.
Η αστυνομία έχει ορίσει διαφορετικές ώρες πραγματοποίησής τους σε διαφορετικά σημεία της πόλης προς αποφυγήν επεισοδίων ανάλογων με εκείνα που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές στις 14 Νοεμβρίου για τα οποία η αστυνομία κατηγορήθηκε για χρήση βίας.
Με το ποσοστό ανεργίας στους νέους να βρίσκεται περίπου στο 35%–τρεις φορές και πλέον μεγαλύτερο του εθνικού μέσου όρου–και τα μέτρα λιτότητας του Μόντι να πλήττουν τον χώρο της παιδείας, οι μαθητές και οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά στις αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις.
Ο Μόντι υπερασπίζεται το πρόγραμμά του λέγοντας ότι θεωρεί πως η κυβέρνησή του των τεχνοκρατών θα μείνει στην ιστορία ως εκείνη που βοήθησε τη χώρα να εξέλθει από την βαθιά οικονομική κρίση χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει στον εξωτερικό δανεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: