ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

45554957.jpg

Σήμερα, ομάδα οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ κατέλαβε συμβολικά το προξενείο της Ισπανίας στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη συμπαράστασης στους οπαδούς της Rayo Vallecano, Bukaneros, τους οποίους το Ισπανικό κράτος αποφάσισε να καταστείλει μετά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 14ης Νοέμβρη, εισβάλοντας στο σύνδεσμο τους το βράδυ της ίδιας ημέρας και συλλαμβάνοντας ένα άτομο.
 
Κατα τη διάρκεια της κινητοποίησης παραδόθηκε το παρακάτω κείμενο στον πρόξενο στα ελληνικά και στα ισπανικά, ενω ταυτόχρονα στάλθηκε στη πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και σε ΜΜΕ.
 
Το κείμενο
 
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΩΣ ΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ!!!
 
14 Νοεμβρίου 2012 μια μέρα όπου οι λαοί της Ευρώπης σηκώνουν ανάστημα ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τους λαούς. Από τη Λισσαβώνα και τη Μαδρίτη μέχρι το Βερολίνο και τη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι βγαίνουν στο δρόμο ζητώντας πίσω τη ζωή που τους κλέβουν.
 
Στη Μαδρίτη οι μπάτσοι χτυπούν τη διαδήλωση, τραυματίζοντας κόσμο και δείχνοντας για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο του κράτους. Όμως δεν μένουν μόνο σε αυτές τις επιθέσεις. Το βράδυ της ίδιας ημέρας εισβάλουν τρομοκρατώντας στο σύνδεσμο των οπαδών της Rayo Vallecano, των Bukaneros. Κατάσχουν υπολογιστές και άλλα υλικά που χρησιμεύουν στη καλύτερη οργάνωση της κερκίδας. Βαφτίζουν όπλα κάποια μαχαίρια κουζίνας και υλικά παρασκευής εκρηκτικών τα μπουκαλάκια με νέφτι με τα οποία φτιάχνουν τα πανό που βλέπουμε στα γήπεδα. Το περιστατικό δεν είναι καθόλου τυχαίο μιας και λίγες ώρες πριν η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Cristina Cifuentes σε δήλωση της συνδέει τα επεισόδια στο κέντρο της Μαδρίτης με τον συγκεκριμένο σύνδεσμο οπαδών, οι οποίοι στον τελευταίο αγώνα της ομάδας τους καλούσαν με μεγάλα πανό τον κόσμο στη μεγάλη απεργία της 14ης Νοέμβρη.
 
Λίγους μήνες πριν στις 12 Φεβρουαρίου 2012 ολόκληρη η Ελλάδα σείεται από διαδηλώσεις ενάντια στο μνημόνιο νούμερο 2 το οποίο ψηφίζονταν εκείνες τις ημέρες. Ανάμεσα στις χιλιάδες των διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένα πολυάριθμο μπλοκ οπαδών του Ηρακλή μετά από κάλεσμα του συνδέσμου οπαδών Αυτόνομη θύρα 10. Οι διαδηλώσεις ξεχειλίζουν από οργή και ξεσπούν επεισόδια. Στις 14/2 την ώρα της συνέλευσης του συνδέσμου Αυτόνομη Θύρα 10, δεκάδες μπάτσοι εισβάλουν στα γραφεία του συνδέσμου με πρόσχημα τη κλοπή μιας τσάντας στη περιοχή. Μετά από έρευνα καμιά τσάντα δε βρέθηκε και η αστυνομία αποχώρησε.
 
Δυο περιστατικά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και όμως τόσο ίδια. Ίδιες μέθοδοι καταστολής και τρομοκράτησης αυτών που παλεύουν για την αξιοπρέπεια και τη ζωή τους. Ίδια επικοινωνιακή πολιτική που προσπαθεί να πείσει τον αποχαυνωμένο τηλεθεατή ότι δεν είναι η πολιτική που ασκείται η γενεσιουργός αιτία των επεισοδίων, αντίθετα όλα οφείλονται σε ανεγκέφαλους χουλιγκάνους.  Ίδια αντιμετώπιση των οπαδών που δεν δέχονται τη θέση που τους επιφυλάσσεται στα πλαίσια αυτού που ονομάζουμε “μοντέρνο ποδόσφαιρο”.
 
Σήμερα 20/11 αποφασίσαμε λοιπόν να καταλάβουμε συμβολικά το προξενείο της Ισπανίας στη Θεσσαλονίκη για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και να στείλουμε μια τεράστια αγκαλιά στα παιδιά των Bukaneros αλλά και για να φωνάξουμε σε όλους όσους επεξεργάζονται την εξαφάνιση μας από τα γήπεδα και τους δρόμους ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για να σας χαλάμε τη “γιορτή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: