ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ηρωίδα

article-2238577-16381535000005DC-858_634x395
«Η ελευθερία φέρνει μαζί και ευθύνες. Ο δρόμος που έχω να κάνω είναι μακρύς –δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Το αποτύπωμα που αφήνουμε στη χώρα μας, εξαρτάται απ ΄τη μάχη που θα χάσουμε και απ' την αφοσίωσή μας σ' αυτήν.» Μ.Σ. Γκοροστιέτα
Νεκρή βρέθηκε πριν λίγες μέρες, η πρώην δήμαρχος της πόλης Τικουιτσέο, δυτικά του Μεξικό. Η 36χρονη Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα, γνωστή για τις μάχες της κατά των καρτέλ των ναρκωτικών, είχε δεχθεί στο παρελθόν άλλες δυο επιθέσεις από τις οποίες επέζησε, παρά τα σοβαρά τραύματα.

article-2238577-16376FF6000005DC-404_634x646
Τραυματισμοί από την προηγούμενη επίθεση
Το πρωί της 12ης Νοεμβρίου και ενώ συνόδευε την κόρη της στο σχολείο, η Γκοροστιέτα έπεσε θύμα ενέδρας. Οι απαγωγείς την έσυραν έξω απ' το αυτοκίνητο ενώ εκείνη παρακαλούσε να μην πειράξουν το παιδί.
Για μια ολόκληρη εβδομάδα η οικογένειά της περίμενε ένα τηλεφώνημα για λύτρα, που ποτέ δεν έγινε.
Οκτώ μέρες μετά την απαγωγή, αγρότες βρήκαν το νεκρό σώμα της πρώην δημάρχου, πεταμένο σε δρόμο της περιοχής, με σημάδια από καψίματα και μαχαιριές που μαρτυρούσαν το βασανισμό του θύματος πριν τη δολοφονία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, επίσημη αιτία θανάτου ήταν ένα χτύπημα στο κεφάλι.

Η Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα, η «ηρωίδα του 21ου αιώνα», άφησε πίσω 3 παιδιά, των οποίων μάλιστα ο πατέρας, Χοσέ Σάντσες, είχε δολοφονηθεί σε προηγούμενη επίθεση κατά της 36χρονης, το 2009.
«Σε άλλη φάση της ζωής μου, μπορεί να είχα παραιτηθεί απ' τη θέση και τις ευθύνες μου. Σήμερα όμως, όχι. Δε γίνεται να παραδοθώ –έχω 3 παιδιά τα οποία πρέπει να μεγαλώσω με σωστά παραδείγματα, αλλά και στη μνήμη του άντρα της ζωής μου: Τον πατέρα των παιδιών μου απ' τον οποίο έμαθα να αγωνίζομαι για ότι έχει αξία. Αν και δεν είναι πια μαζί μας, εξακολουθεί να είναι το φως που καθοδηγεί τις αποφάσεις μου», ανέφερε σε παλαιότερες δηλώσεις της η Γκοροστιέτα.
Η απομάκρυνση της 36χρονης απ' τα κοινά, μετά το δεύτερο γάμο της, δε φάνηκε αρκετή για τα κυκλώματα και τους εμπόρους ναρκωτικών , που μαστίζουν το Μεξικό, μετρώντας 50,000 νεκρούς απ' το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια: