ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Το μνημόνιο 3 προβλέπει ότι οι αστυνομικες σχολές δεν θα δεχθούν νέους σπουδαστές το 2013 και το 2014


Το μνημόνιο 3 βάζει «λουκέτο» στις αστυνομικές σχολές!

Ρολά κατεβάζουν οι αστυνομικές σχολές για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς δε θα δεχθούν νεοεισερχόμενους. Αιτία; Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προβλέπει ότι «το 2013 και το 2014 δε θα γίνουν προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης».
Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει χιλιάδες μαθητές, που σχεδίαζαν να δώσουν εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή τους στην αστυνομία, να αναθεωρήσουν τους στόχους τους και να επιλέξουν άλλες πανεπιστημιακές σχολές.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα στελέχη του υπουργείου δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το «πάγωμα» θα ισχύσει, δεδομένου ότι οι φοιτητές στις αστυνομικές ακαδημίες προσλαμβάνονται και πληρώνονται από την πρώτη μέρα που κατατάσσονται στην αστυνομία.
Ο νόμος προβλέπει ότι οι σχολές θα δεχθούν νέους σπουδαστές το 2015 και το 2016, ο αριθμός των οποίων θα ανέρχεται στα επίπεδα του 2012, δηλαδή 580 άτομα πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: