ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Οχι» από τη ΔΗΜΑΡ στην πρόταση για Εξεταστική για το Μνημόνιο


«Οχι» από τη ΔΗΜΑΡ στην πρόταση για Εξεταστική για το Μνημόνιο
Αρνητική είναι η απάντηση της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για πολιτικές ευθύνες σχετικά με το πρώτο μνημόνιο, η οποία συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, ύστερα από απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων, συγκάλεσε σύσκεψη της ΚΟ του κόμματος και ενημέρωσε τους βουλευτές για τα θέματα που συζητήθηκαν με τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, κυρίως δε για το τι έγινε στην συνεδρίαση του Eurogroup και τις αποφάσεις που έλαβε.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συνέπεσαν στην εκτίμηση ότι, μετά τις αποφάσεις, η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ενώ χρειάζονται διασαφηνίσεις για το σχέδιο επαναγοράς των ομολόγων, ιδίως όσον αφορά τη συμμετοχή των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο κ. Κουβέλης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ότι στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης και πως έθεσε στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο το ζήτημα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με γνώμονα την ανάγκη οι διατάξεις του να διέπονται από κοινωνικά κριτήρια.
Επίσης, είπε ότι οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: