ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Πέθανε μετά από 42 χρόνια σε κώμα



Η Eduarda O'Bara πέθανε στη Φλόριδα ύστερα από 42 χρόνια σε κώμα.
Μία γυναίκα ζούσε σε κώμα για 42 χρόνια, όλα αυτά τα χρόνια την φρόντιζε η οικογένειά της στο σπίτι της στο Μαϊάμι.
Η Eduarda O'Bara ήταν μία 16χρονη μαθήτρια που έπασχε από διαβήτη όταν έπεσε σε κώμα το 1970. Λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις της η Εντουάρντα ζήτησε από τη μητέρα της να μη φύγει από το πλευρό της και η οικογένειά της έκανε αυτό ακριβώς. Ο πατέρας της και η μητέρα της φρόντιζαν την κόρη τους μέχρι το θάνατό τους. Της διάβαζαν, της έβαζαν μουσική, την γύριζαν κάθε δύο ώρες, την έκαναν μπάνιο, την έτρεφαν με ειδικό σωλήνα. Ο θάνατός τους όμως ήρθε για τον πατέρα το 1976 ενώ η μητέρα πέθανε το 2008. Μετά από τους γονείς το ρόλο τους ανέλαβε η αδελφή της Εντουάρντα.
Η υπόσχεση είναι υπόσχεση έλεγαν. Και έμειναν δίπλα της μέχρι το θάνατό τους. Έτσι η Εντουάρντα μεγάλωνε μέχρι που ήρθε η ώρα της να πεθάνει και αυτή. Η συγκλονιστική της ιστορία έγινε βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: