ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τι λένε οι υπουργοί Παιδείας και Εξωτερικών για την ίδρυση αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα


«Ουδεμία άδεια λειτουργία αλβανικού σχολείου έχει χορηγηθεί από τις Περιφερειακές ή Κεντρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας με τις νόμιμες προβλεπόμενες διαδιακασίες. Επιπλέον δεν προβλέπεται η ίδρυση αλβανικού σχολείου σε καμία συμφωνία μεταξύ της ελληνικής
Κυβέρνησης και της Αλβανίας για τη συνεργασία στους τομείς παιδείας των επιστημών και πολιτισμού».
Την παραπάνω θέση διατύπωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος , απαντώντας στην ερώτηση του Βουλευτή Π. Ηλιόπουλου , σχετικά με την ίδρυση Αλβανικού Σχολείου στο Βόλο και το Δομοκό και σημείωσε : «Οι υπηρεσίες σε του υπουργείου Παιδείας παρακολουθούν προσεκτικά τέτοιες δραστηριότητες και σε περίπτωση λειτουργίας παράνομων ξένων σχολείων θα προχωρήσουν σε όλες τις προβλεπόμενες από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ενέργειες».
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος τόνισε πως σύμφωνα με το άρθρο 1.3.4. του 1ου Μορφωτικού προγράμματος που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας το 2003 και ισχύει μέχρι σήμερα « η ελληνική πλευρά θα διερευνήσει τους κατάλληλους τρόπους , σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, για την διδασκαλία της μητρικής γλώσσας σε Αλβανοπαίδες που κατοικούν στην Ελλάδα με τους γονείς τους για οικονομικούς λόγους»
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: