ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Στη Βουλή οι ευθύνες για το μνημόνιο


Στη Βουλή εστάλη η δικογραφία με περιεχόμενο τις καταγγελίες του πρώην μέλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Παναγιώτη Ρουμελιώτη για την υιοθέτηση του πρώτου μνημονίου.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή συμφωνώντας με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ........
ευθύνες των πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης Παπανδρέου που αποφάσισαν την υιοθέτηση του πρώτου μνημονίου.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη στον κ. Πεπόνη είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι το ΔΝΤ εκτιμούσε ότι η λύση του μνημονίου δεν θα μπορούσε να μας οδηγήσει έξω από την κρίση  και ότι μπορούσε να ζητηθεί από τους δανειστές μας αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο κ. Ρουμελιώτης είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου για τις απόψεις ανωτάτων αξιωματούχων του ΔΝΤ ότι «το Ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει».


Διατύπωσε επίσης την άποψη ότι ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ  κ. Στρος Καν είχε επίσης ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου για το αδιέξοδο του προγράμματος.


Διετύπωσε επίσης την απορία γιατί ο τότε πρωθυπουργός δέχτηκε το υψηλό επιτόκιο δανεισμού αλλά και πως δεν διαπραγματεύτηκε την επιμήκυνση του προγράμματος.

 Επέκρινε επίσης τον κ. Παπανδρέου γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο σημερινός επικεφαλής του ΠαΣοΚ. κ. Ευ. Βενιζέλος  έχει με δηλώσεις του καλύψει τους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας την όλη υπόθεση ως «επικοινωνιακό σκηνικό».
Την ερχόμενη εβδομάδα συζητείται στη Βουλή εάν πρέπει να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: