ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ναρκωτικό από υγρό μπαταρίας λαμβάνουν 14χρονοι!

Συνολικά 2.820 χρήστες ναρκωτικών στοιβάζονται στις λίστες αναμονής των φορέων απεξάρτησης σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ ο χρόνος αναμονής φτάνει έως και τα 3 έτη.  

Συγκεκριμένα ο υπουργός μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε ότι «σε 7.844 άτομα παρέχεται θεραπεία από 26 μονάδες στην Αττική και 16 ακόμα πανελλαδικά. Έχουμε εντάξει περισσότερα από 3.000 άτομα φέτος. Έχουμε λίστα αναμονής με 2.820 άτομα, δυστυχώς τα 2.512 άτομα βρίσκονται στην Αττική. 


Στη Θεσσαλονίκη έχει απορροφηθεί πλήρως στη λίστα αναμονής. Παλιά ο χρόνος αναμονής ήταν 4 έτη τώρα έχει περιοριστεί στον 1 μήνα». 

Πρόσθεσε πως από την αρχή του έτους έχουν διανεμηθεί 14.000 σύριγγες καθώς και χιλιάδες άλλα μέσα για την προφύλαξη από μεταδιδόμενα νοσήματα ενώ εξήγησε πως «Φιλοδοξία μας να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής στην Αθήνα που σήμερα φτάνει μέχρι και τα 3 χρόνια». 

Τέλος επισήμανε ότι «Σε ορισμένες περιπτώσεις η τοπική αυτοδιοίκηση δεν συμπαρίσταται όσο χρειάζεται».   Νέο ναρκωτικό με υγρά μπαταρίας σε 14χρονους 
Σοκαριστική ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Κατερίνας Μάτσα, εκπροσώπου του «18 ΑΝΩ» η οποία μίλησε για 14χρονους χρήστες σκληρών ναρκωτικών.  

Συγκεκριμένα, η κυρία Μάτσα είπε: «Κυκλοφορούν νέες επικίνδυνες ουσίες όπως το “ΣΙΣΑ” που αποτελείται από αμφεταμίνες και  υγρά μπαταρίας και λαμβάνεται από παιδιά 14 ετών! Η χρήση αυξάνεται διαρκώς, η ηλικία των χρηστών  πέφτει και εξαπλώνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου. Η κατάσταση είναι σοβαρή». 

Η κυρία Μένη Μαλλιώρη, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η χρηματοδότηση του φορέα για το 2012 έπεσα στα 12 εκατομμύρια ευρώ από 36 εκατ. ευρώ που ήταν το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: