ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

“Τη Βιαννο και τ’Ανωγεια τα καψαν οι ναζι φασιστες δε χωρανε σε τουτο το νησι”

Την Παρασκευή 23 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η μαζικότερη αντιφασιστική πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης με αφορμη την επισκεψη του βουλευτη της Χρυσης Αυγης Ηλια Κασιδιαρη και το ξυλοκοπημα αντιφασιστων που διακινουσαν αντιφασιστικο υλικο στην περιοχη του Ζαρου. Περα απο το οτι το περιστατικο ηταν σοβαρο και αυτο ενεργοποιησε τα αντιφασιστικα αντανακλαστικα του κοσμου, μεγαλη σημασια ειχε η μεχρι τωρα ενωτικη δουλεια που εχει γινει στην πολη ξεκινωντας απο τον Αυγουστο (οταν ειχε αποτραπει το ανοιγμα γραφειων της Χρυσης Αυγης στο κεντρο της πολης).
Η πορεια ξεκινησε και εφτασε ισως και τα 1000 ατομα, σιγουρα πολυ πιο αναβαθμισμενη απο τις δυο προηγουμενες μεγαλες αντιφασιστικες. Το μπλοκ αντιφα ηρακλειου ηταν μεγαλο, καλη παρουσια ειχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ηταν παρα πολυ μαζικο και συνθηματα οπως “Τη Βιαννο και τ’Ανωγεια τα καψαν οι ναζι φασιστες δε χωρανε σε τουτο το νησι” και “οι μεταναστες ειναι της γης οι κολασμενοι ελληνες και ξενοι εργατες ενωμενοι” εστειλαν μηνυμα στους φασιστες της Χρυσης Αυγης οτι ουτε στο Ηρακλειο θα τους αφησουμε να χυσουν το ρατσιστικο τους δηλητηριο και πως τη διεξοδο απο την καθημερινη εξαθλιωση των μνημονιων θα τη βρουμε ενωμενοι.
Την Κυριακή ο Κασιδιαρης και η παρέα του μαζεύτηκαν σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο -δε τόλμησαν να εμφανιστούν στο Ηράκλειο- όπου μαζεύτηκαν 120 αντιφασίστες-αντιφασίστριες, φωναξαν συνθηματα και πραγματοποιησαν πορεια απο το ξενοδοχειο μεχρι την κεντρικη πλατεια της Χερσονήσου.
του Ιάσονα Γραμματικόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: