ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο απατεώνας και ο βλάκας

Δύο απόρρητα τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον τους προειδοποιούσαν


Αποκαλύψεις «φωτιά» για Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου
Δύο απόρρητα τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον προειδοποιούσαν την τότε ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει το πρώτο Μνημόνιο, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «6 μέρες», την ώρα που στη Βουλή συζητείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με στόχο να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες για την προσφυγή της χώρας μας και το πρώτο μνημόνιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, μετά τις καταγγελίες του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, περιλαμβάνονται δύο κείμενα με τα οποία αποδεικνύεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τις σοβαρές διαφωνίες  του ΔΝΤ να μην προχωρήσει η χώρα σε μνημόνιο πριν συμφωνήσει σε γενναίο «κούρεμα» των χρεών της, όπως και για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις για τον ρόλο του γερμανικού παράγοντα στην καταστροφική επιλογή των μνημονίων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα τηλεγράφημα του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κ. Ρουμελιώτη, προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που απεστάλη από την Ουάσιγκτον στις 29 Μαρτίου 2010, με το οποίο τον ενημερώνει πως υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της. Το τηλεγράφημα, φέρεται να κοινοποιήθηκε στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Την 1η Απριλίου 2010, το ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας κ. Βράιλας, με άκρως απόρρητο και επείγον τηλεγράφημα από την Ουάσινγκτον, ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση ότι στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα το αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχτεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση.
Επίσης, «συστήνουν» στην ελληνική κυβέρνηση να αντιταχθεί στις γερμανικές αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: