ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ένα καλό της κρίσης: Εκτός Eurovision και η Ελλάδα;

eurovision_sweden
Μπορεί η Ευροζώνη να αντέχει ακόμα, αλλά η Eurovision διαλύεται σιγά - σιγά. Η Ελλάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Πολωνίας και της Πορτογαλίας, σχεδιάζει να μη συμμετέχει στην εφετινή διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Μιλώντας στο Βήμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στον διαγωνισμό της Eurovision ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα».
Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς στην ΕΡΤ και όπως τονίζουν στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου η απόφαση για αποχώρηση της Ελλάδας είναι σχεδόν βέβαιη, εκτός και αν βρεθεί κάποιος χορηγός που να αναλάβει τα έξοδα. Αναγνωρίζουν το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία συγκυρία που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε «πανηγυρικές εκδηλώσεις», αν και προσθέτουν ότι «όποια απόφαση και να πάρουμε θα μας «κατασπαράξουν».
Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες τόσο η Πολωνία, όσο και η Πορτογαλία είχαν ανακοινώσει ότι αποσύρονται από την εφετινό διαγωνισμό για οικονομικούς λόγους. Εκπρόσωποι της δημόσιας τηλεόρασης της Πορτογαλίας έκαναν λόγο για οικονομικές δυσχέρειες, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Η Πολωνία δεν συμμετείχε ούτε πέρυσι και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και εφέτος.
Τον ίδιο σκεπτικισμό έχουν εκφράσει και εκπρόσωποι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Ο πρόεδρος του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού δήλωσε ότι «με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της Κύπρου, κάποιοι ίσως θεωρήσουν προκλητική την παρουσία του ΡΙΚ σε μια τέτοια εκδήλωση, γι΄ αυτό συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο της ακύρωσης της κυπριακής συμμετοχής». Το θέμα θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στο ΔΣ του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: