ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Επίδοξος τρομοκράτης: Η Χ.Α μου εξασφάλιζε μεροκάματα!

xrysiavgi507
Στις 15 Νοεμβρίου, ο 22χρονος Ζ.Μ. συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου, να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του βόμβες μολότοφ και φυσίγγια.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Καθημερινής", στην κατάθεσή του ο 22χρονος φέρεται να ομολόγησε καταρχήν, ότι στόχος του ήταν να πυρπολήσει αυτοσχέδιο τζαμί στην οδό Αδμηττού στον Βόλο.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι ενεργούσε κατ' εντολήν μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατά καιρούς του εξασφάλιζαν μεροκάματα σε αγροτικές εργασίες.
"Έκανε διάφορες αγροτικές δουλειές, στις οποίες τον έστελναν μέλη της Χρυσής Αυγής. Εξασφάλιζε έτσι 5 - 10 μεροκάματα που χρειαζόταν για να συντηρήσει την οικογένειά του. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί 14 μηνών", δήλωσε στην εφημερίδα ο δικηγόρος του, Δ. Γκούβας.
Ο ίδιος ο 22χρονος στις καταθέσεις του αθώωσε τους δύο συγκατηγορουμένους του, ηλικίας 21 και 26 ετών, που συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ.
Για να πετύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης ισχυρίστηκε, ότι δεν γνώριζαν ότι στο αυτοκίνητό του μετέφερε βόμβες μολότοφ. Η πραγματικότητα όμως φαίνεται πως είναι διαφορετική.
Σε έρευνα στα σπίτια τους βρέθηκαν εφημερίδες της Χρυσής Αυγής, φυλλάδια και φέιγ βολάν με προπαγανδιστικό υλικό του κόμματος, ενώ όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ κατασχέθηκαν επίσης δύο μαχαίρια, κουκούλες και κενά μπουκάλια.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν δε, ότι κατά την είσοδό τους στο γραφείο του εισαγγελέα, οι δύο νεαροί κάνοντας επίδειξη δύναμης, σηκώθηκαν όρθιοι και χαιρέτισαν ναζιστικά.
Σημειώνεται ακόμη, ότι σύμφωνα με πληροφορία της εφημερίδας, οι τρεις συλληφθέντες δεν γνωρίζονταν καιρό μεταξύ τους, αλλά είχαν συναντηθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Βόλο.
Πάντως, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας, στελέχη της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας διέψευσαν ότι οι συλληφθέντες είχαν οποιαδήποτε σχέση με το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: