ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Διοικητής νοσοκομείου κατέδωσε καρκινοπαθή χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», όπου τη προηγούμενη Δευτέρα διακομίστηκε αλλοδαπή ανασφάλιστη ασθενής, η οποία νοσηλευόταν στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», προκειμένου να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση.
 Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας κατήγγειλε την Πέμπτη ως «δείγμα ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας την ενέργεια του διοικητή του νοσοκομείου «Αγ. Ανάργυροι» κ. Μπαρτζώκα» τονίζοντας πως πρόκειται για εξωφρενικό περιστατικό.
«Επαναλαμβάνουμε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να υπακούσουν στην αλήστου μνήμης εγκύκλιο του Α. Παπαδόπουλου και στην ανάλογη εγκύκλιο του Α. Λοβέρδου που τους καλούν να μετατραπούν σε καταδότες και ανθρωποφύλακες. Τουναντίον, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, υπακούοντας στον όρκο του Ιπποκράτη και στην ιατρική δεοντολογία», αναφέρει ο Δημήτρης Βαρνάβας σε ανακοίνωσή του.
Οι έντονες αντιδράσεις ανάγκασαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να απομακρύνει την αστυνομική φρουρά. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει πως της απόφασης του υπουργείου προηγήθηκε παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη, η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μετά την αποθεραπεία της αναμένεται να απελαθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: