ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πληρώνουμε 21.000 ευρώ το μήνα για την Τ. Μπιρμπίλη

Νικολόπουλος: Πληρώνουμε 21.000 ευρώ το μήνα για την Τ. Μπιρμπίλη!

«Πληρώνουμε 21.000 ευρώ τον μήνα για την πολιτική εξόριστο του ΠΑΣΟΚ», υποστηρίζει ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, προσθέτοντας πως «κόστισε 4,5 εκατομμύρια ευρώ η πολύχρονη παραμονή του αναπληρωτή της».
«Σημεία, τέρατα, αίσχη και ξετσιπωσιά στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου έχει διορισθεί Πρέσβης η Τ. Μπιρμπίλη», καταγγέλλει ο κ. Νίκος Νικολόπουλος.
Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά ο Αχαιός βουλευτής τονίζει:
«Για ποιο λόγο η πτωχευμένη Ελλάδα, που κόβει μισθούς και συντάξεις των αδυνάτων, διοργανώνει συσσίτια για γέροντες και απόρους, δεν πληρώνει τα φάρμακα των ασθενών και κόβει τα βοηθήματα των αναπήρων, πληρώνει την κ. Τ. Μπιρμπίλη που κατέχει την θέση του Πρέσβη στον ΟΟΣΑ με 21.000 ευρώ το μήνα μηνιαίο κόστος, όταν μπορεί τα καθήκοντα αυτά να τα ασκεί ο εκάστοτε από το διπλωματικό σώμα προερχόμενος Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία;», διερωτάται ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνοντας ότι «η πολιτική "ξετσιπωσιά" των κυβερνώντων εκτός από Πρέσβη, προβλέπει και αργομισθία αναπληρωτή Πρέσβη στον ΟΟΣΑ με 14.000 ευρώ το μήνα».
Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει, επίσης, ότι «ο προκάτοχος της Τίνας Μπιρμπίλη, επίσης στέλεχος του βαθέος ΠΑΣΟΚ, διαχρονικός εκλεκτός όλων των υπουργών Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από το 1982 σε διάφορες θέσεις, διορισθείς από την κυβέρνηση της ΝΔ ως Πρέσβης στον ΟΟΣΑ, με μέσο κόστος κατά τα τέσσερα χρόνια της παραμονής του στο Παρίσι στο Δημόσιο περίπου 20.000 ευρώ το μήνα, έχει ασκήσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου με την οποία διεκδικεί επιπλέον ποσό 12.000 ευρώ, διότι, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι υποβλήθηκε σε δαπάνες μετεγκατάστασης, παραμονής σε ξενοδοχείο, αλλά και σε δαπάνες αμοιβής του Γραφείου εύρεσης ξενοδοχείου στο Παρίσι (!!!), γιατί παρέδωσε πρώτα την κατοικία και μετά την Αντιπροσωπεία στην Τίνα Μπιρμπίλη, με αποτέλεσμα να διαμείνει σε ξενοδοχείο, αλλά και να πληρώσει μεσίτη εύρεσης ξενοδοχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: