ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Alex Pak: Πληρώνει… 20 ευρώ την εβδομάδα!


Σε αγώνα εξόντωσης, όχι μόνο ψυχολογικό αλλά κυρίως οικονομικό, έχει επιδοθεί η διοίκηση της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας Alex Pak, επιβάλλοντας μονομερώς και εκβιαστικά την εκ περιτροπής απασχόληση 2-3 ημερών ανά εβδομάδα, στο σύνολο των εργαζομένων, αλλά και πληρώνοντάς τους έναντι κάθε εβδομάδα, 20 ευρώ!
 
Η διοίκηση της Alex Pak κατηγορείται από τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αλλά και από τους ίδιους τους 150 εργαζομένους που έχουν απομείνει – έναντι 870 το 2009 – ότι έχουν επιβάλλει εκβιαστικά και μονοδιάστατα προγράμματα εργασίας, παρά τις αντιρρήσεις και χωρίς καμία συζήτηση ή συμφωνία, δημιουργώντας κατά συνέπεια τις πολυπόθητες συνθήκες οι οποίες έχουν οδηγήσει στην παραίτηση δεκάδες εργαζομένους.
 
Να θυμίσουμε ότι η Alex Pak και ο πρόεδρός της Αλέξανδρος Κουτσοκώστας,  έχουν αποτύχει δύο φορές να εντάξουν την επιχείρηση στο άρθρο 99, ώστε να προστατευθεί έναντι οποιουδήποτε πιστωτή τους. Ωστόσο, πρόκειται να επανέλθει στις 10 Απριλίου, με την τρίτη προσπάθεια ένταξης στο περιβόητο άρθρο 99.
 
Παράλληλα, όμως, οι διοικούντες της εταιρείας, φροντίζουν να κρατούν τους μισθούς των εργαζομένων τους… “φθηνούς και εγγυημένους” (όπως είναι το σχετικό σλόγκαν της εταιρείας) στα …200-250 ευρώ μηνιαίως, οι οποίες και αυτές καταβάλλονται έναντι! Απόρροια αυτής της εξέλιξης είναι οι 150 υπάλληλοι να μην μπορούν να καλύψουν με αξιοπρέπεια τις ανάγκες διαβίωσης τους. Πως μπορεί να ζήσει κανείς με 20 ευρώ, έναντι, εβδομαδιαίως.
 
Οι εργαζόμενοι δεν φέρνουν στο σπίτι τους παραπάνω από 120 ευρώ το μήνα, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες της ΟΙΥΕ, «ο μισθός του προέδρου και του γραμματέα του σωματείου έχει καθοριστεί από 20 έως 40 ευρώ την εβδομάδα».
 
Η εταιρεία έχει ήδη κλείσει 14 καταστήματα, άμεσα θα βάλει λουκέτο και το κατάστημα στη Θήβα, ενώ το ίδιο αναμένεται και στα Χανιά.
 
Μόλις πριν από μερικές ημέρες, οι υπάλληλοι του καταστήματος στα Χανιά, πληροφορήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η AlexPack, την επικείμενη έξωση λόγω υπέρογκων οφειλών ενοικίου.
 
Η διαβούλευση του ιδιοκτήτη με την Alex Pak προς ανεύρεση λύσης γινόταν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, χωρίς οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν το παραμικρό για το πρόβλημα και κατ’ επέκταση το επισφαλές της εργασίας τους. Το μόνο που δέχονταν ως μία από τις αιτιολογίες μη έγκαιρης και ολικής πληρωμής τους ήταν η υψηλή καταβολή ενοικίου, το οποίο όμως δεν πληρωνόταν επί αρκετούς μήνες.
 
Πηγή: e-marketdeals.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: