ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Έγγραφο "φωτιά": Αστυνομικοί αντί να επιβάλλουν την τάξη, χτύπησαν μετανάστες

Έγγραφο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το οποίο αστυνομικοί χτύπησαν μετανάστες, που είχαν δεχθεί επίθεση από αγνώστους, δημοσιεύει κυριακάτικη εφημερίδα. Έρευνα για σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή 
Σχέσεις με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, φέρεται ότι διατηρούν αστυνομικοί, οι οποίοι μάλιστα συμμετέχουν σε περιστατικά ρατσιστικής βίας.
Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί ομάδα αστυνομικών που ακολουθούν πρακτικές, "εναρμονισμένες" με αυτές της Χρυσής Αυγής.
Μάλιστα δημοσιεύει και ντοκουμέντο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με περιστατικό στο οποίο συμμετείχαν αστυνομικοί, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας μετανάστες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν δεχθεί επίθεση από αγνώστους.

Έθνος της Κυριακής", σημειώνει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί έρευνα για αστυνομικούς που εμπλέκονται σε βασανισμούς, προσβολές της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κλοπές, ξυλοδαρμούς  και άλλα παρόμοια περιστατικά. Στα περισσότερα από αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αστυνομικοί που πρωταγωνιστούν, διατηρούν καλές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.
Στον παραπάνω κατάλογο, πέρα από την περιγραφή του περιστατικού, τον τόπο τέλεσης του συμβάντος και την επιληφθείσα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνονται ο πειθαρχικός έλεγχος και τυχόν δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η εφημερίδα κάνει αναφορά σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις βασανισμού ή ξυλοδαρμού αλλοδαπών από αστυνομικούς.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει:
*Τον ξυλοδαρμό (13/07/12) γυναίκας αλβανικής καταγωγής με αγγλικό διαβατήριο, η οποία δήλωσε στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα την κλοπή του κινητού της. Η γυναίκα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς που ήταν υπηρεσία.
*Τον βασανισμό Πακιστανών στο ΑΤ Αιγάλεω (14/08/12). Σύμφωνα με την καταγγελία αστυνομικοί εξύβρισαν δύο υπηκόους Πακιστάν. Στον ένα έσφιξαν τα δάχτυλα με πένσα και στον άλλο του έκοψαν το μουστάκι.
*Αστυνομικοί που κλήθηκαν να παρέμβουν στη διάρκεια επίθεσης (25/03/12) σε Πακιστανούς από αγνώστους στην πλατεία Σημηριώτη, φέρεται ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό. Η καταγγελία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
*Μετανάστης κατήγγειλε ότι στις 25/04/12 τον προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ, τον χτύπησαν και του πήραν το κινητό. Η μήνυσή του έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία.
*Πρόσφατο περιστατικό, ο ξυλοδαρμός Κορεάτη τουρίστα, ο οποίος συνελήφθη στην Ομόνοια. Το περιστατικό εξέθεσε την Ελλάδα διεθνώς.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, φέρεται αποφασισμένος να πατάξει το συγκεκριμένο φαινόμενο και προαναγγέλλει αυστηρές ποινές για όσους αστυνομικούς αποδειχθεί ότι εμπλέκονται.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δημιουργούνται ειδικά τμήματα στις Υποδιευθύνσεις Κρατικής Ασφάλειας Αθηνών και Θεσσαλονίκης και αντίστοιχα γραφεία θα λειτουργήσουν στις 5 Υποδιευθύνσεις της Ασφάλειας Αττικής, καθώς και στις υποδιευθύνσεις και τα τμήματα Ασφάλειας νομών της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: