ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Εκτός φυλακών ο Σαξώνης για την υπόθεση της υπεξαίρεσηςΟ Π. Σαξώνης είναι υποχρεωμένος να διαμένει και να διανυκτερεύει στο σπίτι του στην Καλαμαριά και να μην μετακινείται εκτός των διοικητικών ορίων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης
Αποφυλακίστηκε σήμερα, λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, ο βασικός κατηγορούμενος για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Σαξώνης.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που τού επέβαλε το δικαστήριο, ο Π.Σαξώνης είναι υποχρεωμένος να διαμένει και να διανυκτερεύει στο σπίτι του στην Καλαμαριά και να μην μετακινείται εκτός των διοικητικών ορίων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
Ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» της «μαύρης τρύπας» -ύψους 51,4 εκατ.- στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης παρέμενε 30 μήνες στις δικαστικές φυλακές Διαβατών. Μετά τη σύλληψή του για τη βασική υπόθεση της υπεξαίρεσης και την προφυλάκισή του, το Μάιο του 2010, κρίθηκε εκ νέου προσωρινά κρατούμενος για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις. Ωστόσο, και για αυτή την κατηγορία συμπλήρωσε δώδεκα μήνες προφυλακισμένος και τα όρια του νόμου, για να κρατηθεί, εξαντλήθηκαν.
Σε δηλώσεις του, ο εκ των συνηγόρων του πρώην ταμία, Ευθύμης Καυκόπουλος έκανε λόγο για «μεθόδευση» και «παράνομη κράτηση» του πελάτη του, πέραν του 18μηνου. Σημείωσε, επίσης, ότι η αποφυλάκιση του πρώην ταμία τη δεδομένη χρονική στιγμή «θα συμβάλλει αποφασιστικά στη διαφώτιση σκοτεινών πτυχών της δίκης» με την προσκόμιση, από τον ίδιο τον κατηγορούμενο, αποδεικτικών στοιχείων που θα στηρίξουν τους ισχυρισμούς του. Τόνισε δε ότι ο Σαξώνης «θα μιλήσει στην απολογία του, αποκαλύπτοντας πώς στήθηκε η υπόθεση και ποιοι συμμετείχαν».
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: