ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Οι ...μαραθώνιοι του πλανήτη, συναντήθηκαν στον Μαραθώνα


Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 50 μαραθωνίους από όλο τον κόσμο, έγινε το Σάββατο το 6ο Διεθνές Συμπόσιο της AIMS, το οποίο διοργάνωσε η AIMS σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, την IAAF και το Δήμο Μαραθὠνα, στην πόλη του Μαραθώνα, με τη στήριξη της περιφέρειας Αττικής και τον ΕΟΤ.

Το θέμα του φετινού συμποσίου ήταν «Επίπεδο και ποιοτικός έλεγχος μαραθώνιου δρόμου».Η γ.γ. Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου στον χαιρετισμό της, σχολίασε: «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην Ελλάδα, τον τόπο που γέννησε και θεμελίωσε τα υψηλά ιδεώδη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Μία χώρα που παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει, λόγω της οικονομικής κρίσης, εξακολουθεί να πρεσβεύει και να τιμά υψηλές αξίες, να σέβεται τους θεσμούς και να είναι υπερήφανη για τη φιλοξενία. Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, αφιερωμένος στον ειρηνιστή, ανθρωπιστή, ιατρό και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, αποτελεί εδώ και 30 χρόνια ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, διεθνούς βεληνεκούς. Όσοι τρέχουν στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, εκτός από τα χιλιόμετρα που διανύουν, παράλληλα κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στην αρχαιότητα και το παρόν. Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι η AIMS, τιμώντας τη γενέτειρα χώρα του Μαραθωνίου, έχει θεσμοθετήσει το Ετήσιο Συμπόσιο των μελών της να διοργανώνεται εδώ, μία ημέρα πριν τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Θα ήθελα, λοιπόν, να καλωσορίσω τα εκλεκτά μέλη της AIMS».

Η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Λιλίκα Βασιλάκου αναφέρθηκε στον μαραθώνιο δρόμο και στάθηκε στις πολιτιστικές αξίες, που αυτός πρεσβεύει και τόνισε πως η περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει ένα γεγονός που αγγίζει την περιφέρεια. Τέλος προέτρεψε τους εκπροσώπους των μαραθωνίων να επιστρέψουν και πάλι στην Ελλάδα.Ο γγ του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος κάλεσε τους εκπροσώπους των μαραθωνίων τους αθλητές και τους συνοδούς τους, να δουν την άλλη Ελλάδα, εκείνη των αξιών και ότι εκείνη που παρουσιάζουν τα ξένα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: