ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Γ. Βαρουφάκης: Τα νέα μέτρα οδηγούν, μόνο, στην πτώχευση


Γ. Βαρουφάκης: Τα νέα μέτρα οδηγούν, μόνο, στην πτώχευση! (video)Για "ψέματα" κατηγορεί την κυβέρνηση ο καθηγητής, Γ. Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι θα λάβει νέα μέτρα.

"Το πρώτο ψέμα είναι ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα, θα πτωχεύσουμε, διότι έτσι κι αλλιώς με τα μέτρα αυτά η πτώχευση θα είναι παταγώδης" είπε ο Γ. Βαρουφάκης και το δεύτερο ψέμα είναι πως "αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία".

Ο καθηγητής οικονομικών σημείωσε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε πει κάποια στιγμή ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα κι ότι αν χρειαστεί να περάσει εκ νέου μέτρα, θα παραιτηθεί, "κάτι που δεν έκανε ποτέ".

Επιπλέον, επεσήμανε ότι τα έξοδα δεν πρέπει να μειωθούν κατά 11,5 δισ. ευρώ, αλλά κατά 2,5 δισ., κάτι που "γίνεται πολύ απλά με συμπίεση από πάνω προς τα κάτω του υψηλότερου μισθού και της υψηλότερης σύνταξης".

Ακόμη, ο Γ. Βαρουφάκης κάλεσε το Γιάννη Στουρνάρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό "γιατί ως τεχνοκράτης οφείλει να μιλάει αληθινά και όχι με μισόλογα, όπως οι πολιτικοί, ή να λέει ψέμματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: