ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Μοράλες: Ο Ομπάμα οφείλει να άρει το εμπάργκο κατά της Κούβας


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανεξελέγη χάρις στις ψήφους των Ισπανόφωνων και οφείλει να άρει το εμπάργκο κατά της Κούβας, υποστήριξε χθες ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ένας από τους εκπροσώπους της λατινοαμερικανικής ριζοσπαστικής αριστεράς.
Ο Ομπάμα «κέρδισε τις εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά με τις ψήφους των Ισπανόφωνων, με την ψήφο των λατίνων μεταναστών, σήμερα πως πρόκειται να ξεπληρώσει τους λατίνους μετανάστες;», αναρωτήθηκε ο Βολιβιανός ηγέτης σε ομιλία του στην Τουπίσα, στη νότια επαρχία Ποτόσι.
«Εάν ο Ομπάμα θέλει να ξεπληρώσει αυτό το χρέος, να αναγνωρίσει πως χάρις στους λατίνους επανεξελέγη πρόεδρος, θα του έλεγα τουλάχιστον να άρει το εμπάργκο στην Κούβα», που έχει επιβληθεί από την Ουάσιγκτον επί 50 χρόνια, πρόσθεσε.
«Είναι το καλλίτερο που θα μπορούσε να κάνει, εάν αναγνωρίζει την ισπανική ψήφο στις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Μοράλες, τονίζοντας πως πέρασε τη νύκτα παρακολουθώντας τις αμερικανικές εκλογές στην τηλεόραση.
Ο Μοράλες, πρώτος αυτόχθων ινδιάνος πρόεδρος στη Βολιβία, εξέφρασε τη λύπη του που «δυστυχώς δεν είναι ο αμερικανικός λαός εκείνος που αποφασίζει ποιος θα είναι πρόεδρος, ή αντιπρόεδρος», διότι «οι αμερικανικές προεκλογικές εκστρατείες χρηματοδοτούνται από τους τραπεζίτες και τους εμπόρους όπλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: